27 / 04 / 2024

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Microsoft Corp, "Call of Duty" video oyun yapımcısı Activision Blizzard Inc'i satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşmada, Cuma günü ABD'li bir yargıcın özel takım elbiseli oyuncuların satın alma işlemini önceden engellemesine izin vermemesi üzerine olası bir erken yasal engelden kurtuldu.



Özel davacılar, Aralık ayında Kaliforniya federal mahkemesinde Microsoft'a rekabete zararlı buldukları anlaşmayı yasaklaması için dava açtı.

San Francisco federal mahkemesindeki ABD Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley, Cuma gecesi geç saatlerde yayınlanan bir kararda, video oyuncularının, davalarının esası hakkında karar vermeden önce birleşmenin devam etmesine izin verilirse "onarılamaz bir şekilde zarar göreceklerini" göstermediklerini söyledi. 

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Microsoft ve avukatları, satın almanın tüketicilere fayda sağlayacağını iddia ediyor.

Corley, oyuncuların Microsoft'un oyunun kullanılabilirliğini sınırlayacağı yönündeki iddialarını geri çevirdi. Corley, yargıcın Microsoft'un planlanan birleşmeden sonra "Call of Duty"nin mevcut sürümlerini durdurabileceğine dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

Corley, "Birleşmeden sonraki gün, birleşmeden önce arkadaşlarıyla oynadıkları gibi oynayabilirler" diye yazdı. Yargıç ayrıca Microsoft'un, anlaşmanın esasına ilişkin bir karara varmadan önce şirketin platformuna özel "Call of Duty"nin daha yeni bir sürümünü yapmasının "muhtemel olmadığını" söyledi.

Pazartesi günü bir Microsoft sözcüsü, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Oyuncular için bir avukat Pazartesi günü, bu ön turu kaybetmelerine rağmen anlaşmaya yönelik itirazlarını sürdüreceklerini söyledi.

Joseph Alioto, mahkemenin ihtiyati tedbir kararının "şu anda gerekli olmadığı" sonucuna vardığını, ancak önerilen satın almanın ABD antitröst yasasını ihlal ettiğine dair "kanıtların çok güçlü" olduğunu söyledi.

Mahkemenin kararı, Microsoft'un AB antitröst onayını kazanmasından birkaç gün sonra geldi. Anlaşma, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun yanı sıra Çin ve Güney Kore'de düzenleyici incelemeyle karşı karşıya.

İngiliz rekabet otoriteleri, oyun endüstrisinde şimdiye kadarki en büyük anlaşma olacak olan anlaşmayı reddetti. Microsoft, karara itiraz etmek için 24 Mayıs'a kadar bir süre ile karşı karşıya.

ABD antitröst yasası, özel davacıların birleşme ve devralmalar konusunda dava açmasına izin verir.

Corley, oyuncuların Mart ayındaki ilk davasını, davacıların anlaşmanın ABD antitröst yasasını ihlal edeceği iddiaları için yeterli olgusal destek sunmadığına karar vererek reddetti.

Davacıların değiştirilmiş bir şikayet getirmelerine izin verdi. Microsoft'un davayı reddetme teklifi beklemede.

Dava, DeMartini - Microsoft Corp, ABD Bölge Mahkemesi, California Kuzey Bölgesi, No. 3:22-cv-08991 davasıdır.
 

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu


Geri Dön