18 / 05 / 2024

Ankaranın mimari yapıları

Ankaranın mimari yapıları

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’nın mimarisinin ‘kısır’ olduğu, bunu aşmak için Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtan eserlerle donatılmasına karar verildiğine yönelik açıklamalarını TBMM gündemine taşıdı.

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.

Özcan Mimari Yapılar İnşaat Emlak Otomotiv Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Özcan Mimari Yapılar İnşaat Emlak Otomotiv Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Özcan Evliyaoğlu tarafından Sancaktepe'de kuruldu.

Akn Orman Ürünleri Mimari Yapılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akn Orman Ürünleri Mimari Yapılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Hamdi Akın tarafından kuruldu.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu’na Çelik Yapılar Oscar’ı!

Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, Avrupa’nın çelik yapılar konusunda bilim Oscar’ı kabul edilen Charles Massonnet Ödülü’nün sahibi oldu.

Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

Dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı!

Dünyanın en sıra dışı mimari yapıları belli oldu. Dünyanın her tarafından gelen binlerce ziyaretçi yapıları görmek için sıraya giriyor.

Dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı!

Alışılanın aksine 'anormal' olan yapıların her birinin ayrı bir hikayesi vardır. Dünyanın her tarafından binlerce turist sırf sıra dışı mimari yapıları görmek için seyahat ediyor. İşte dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı...

İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları!

Her ülkenin kendine has sembolik yapıları var. Şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar. İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları...

Ahsen Mimari Yapılar Limited Şirketi kuruldu!

Ahsen Mimari Yapılar Limited Şirketi bugün Çatalca’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Dalaz tarafından kuruldu.

Boğaz'daki yıkılan kaçak yapıların enkazı kaldırılıyor!

Reina ile Suada'da yıkılan yapıların enkazı kaldırılarak boğazda tartışmalara konu olan kirli görüntüye son verilecek.

Boğaz'da yıkılan kaçak yapıların enkazları tartışma yarattı!

İstanbul Boğazı ön görünümünde kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılan yapıların enkazının kaldırılmaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

Ankaranın mimari yapıları Haberi

Ankaranın mimari yapıları

Ankara'da birbiri ardına tarihi yapıların yıkıldığını hatırlatan Yılmaz, “Bu yıkımlar hükümetin temel bir politika tercihini mi ifade etmektedir? Bu tercih, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'da Cumhuriyet döneminin izlerini silmek gibi adım adım hayata geçirilmek istenen bilinçli bir politikanın ürünü müdür?” diye sordu.

ALINAN BİR KARAR VAR MI?

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yılmaz, Erdoğan'ın Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmaya atıf yaptı.

Erdoğan “Ankara Cumhuriyetimiz'in başkenti olarak ilan edilmesine rağmen, meclis ve çevresinde sınırlı binalar dışında tarihimize ve kültürümüze katkı sağlayacak eserlerle donatılmamış bir şehirdir. Bu kısırlığı aşmak için şehri Selçuklu ve Osmanlı mimarisini günümüz ihtiyaçları ile birleştirecek eserlerle donatmaya karar verdik. Cumhuriyet tarihimizdeki pek çok ilklerimiz arasına Beştepe Külliyesi'ni ekleyerek bunu başardığımızı düşünüyorum” demişti....