28 / 04 / 2024

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.



Londra'nın sembol yapıları arasında yer alan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otel olacağı belirtildi.

347 MİLYON DOLARA SATILDI

Londra'nın sembol yapıları arasında yer alan BT Tower 347 milyon dolara satıldı. 177 metre uzunluğundaki binanın otele dönüştürüleceği belirtildi.

1965 yılında açılan ve dönemin Başbakanı Harold Wilson tarafından yapılan ve televizyon vericisi olarak kullanılan 177 metre yüksekliğindeki BT Tower 275 milyon pounda (347 milyon dolara, yaklaşık 11 milyar TL) satıldı.

 Londra nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

BT TOWER OTEL OLUYOR!

Turizmguncel'de yer alan habere göre; BT Tower'ın (eski) sahibi BT Group tarafından yapılan açıklamada, kulenin MCR Hotels'e satıldığı ifade edildi. 

BT Group Emlak Direktörü Brent Mathews "Uzun yıllar ülke iletişimi ve televizyonculuğu için hayati bir rol oynayan BT Tower, MCR Hotels ile yapılan anlaşma ile önümüzdeki on yıllar boyunca yeni bir amaçla kullanılmaya başlanacak." dedi. 

KULEYİ TAM BİR TAM ATMAK 22 DAKİKA SÜRÜYOR

Orijinal adı Post Office Tower olan kulenin üst katında bir tane restoran da bulunuyor. Restoranın bulunduğu kısmın tam bir tur atması ise tam 22 dakika sürüyor ve müşterilere Londra manzarası eşliğinde yemek yeme olanağı sunuyordu. 

İKONİK BİR OTELE ÇEVRİLECEK

MCR Hotels'in CEO'su Tyler Morse, "Bu sevilen binayı korumaktan gurur duyuyoruz. İkonik bir otele dönüştüreceğimiz kulenin hikayesini anlatacak öneriler geliştiriyoruz." dedi.

BT TOWER HAKKINDA!

BT Tower, Londra (İngilizce eski adları:Museum Radio TowerLondon Telecom TowerBritish Telecom Tower) (Türkçe:BT Kulesi) İngiltere,Londra'da eskiden bir kamu kurumu olarak Birleşik Krallık'ta telefon ve telekomünikasyon sektörlerini işleten "General Post Office (Genel Posta Kurumu)" tarafından ana maksadı UHF-tipli telekomünikasyon kulesi ve ofis olarak kullanılmak üzere yaptırılan bir gökdelen binasıdır.

Yapının konuş yeri Londra'nın Camden'de "Clevland Street"'dedir. Yapıya 1961'da başlanmış ve 1964'te yapı bitirilmiştir.

Vakıf GYO İUFM B Kule'nin değeri 6 milyar TL'yi aştı! 

Çin’den Türkiye’ye vinç köprüsü!

Geri Dön