03 / 05 / 2024

Antakya metruk araziler

Antakya metruk araziler

Antakya Belediyesi kent genelinde metruk alanların hepsini yeşil alanlara çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda TOKİ konutları civarındaki 10 bin m2 lik metruk arazi yeşil alana dönüştürülecek.

Antakya'daki metruk araziler yeşil alana dönüştürülüyor!

Antakya Belediyesi kent genelinde metruk alanların hepsini yeşil alanlara çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda TOKİ konutları civarındaki 10 bin m2 lik metruk arazi yeşil alana dönüştürülecek.

Antakya'daki kentsel dönüşüm 240 günde bitecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentsel dönüşümde ilk 2 aşamanın tamamlandığını, kalan 2 aşamanın da 240 günde biteceğini söyledi.

Tekirdağ'daki metruk binalar tehlike saçıyor!

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar tehlike saçıyor. binalar, geceleri madde bağımlılarının mekanı haline gelirken, binalardan sarkan tahta parçaları büyük risk taşıyor.

Ankara Altındağ'da metruk binaların yıkım çalışması devam ediyor!

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 480 binanın yıkım işlemi devam ediyor. 480 metruk binanın yıkımına geçtiğimiz çarşamba günü başlandı.

Antakya'da kentsel dönüşüm projesi start aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu ve deprem bölgelerinde risk taşıyan konutların yeniden inşa edilmesi üzerine hazırlanan "Kentsel Dönüşüm" projesi Antakya Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.

Çankaya'da 1000 metruk bina yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın yıllardır en büyük yapılaşma sorunu olan gecekonduları temizlemek için kolları sıvadı. Madde bağımlılarının barınağı, katı atık toplayıcılarının deposu haline gelen metruk 1000 gecekondu yıkılacak.

Antakya Akasya Mahallesi’ne yeni pazar yeri!

Antakya Belediyesi hizmet çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Akasya Mahallesi’ne yeni bir Pazar yeri kazandırmak üzere çalışmalar başlatıldı.

Antakya Belediyesi müteahhit su birikintilere karşı uyardı!

Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz aylarında artan haşere ve sivrisinek ile mücadele kapsamında 95 mahallede ilaçlama çalışması yaptı.

Atıl Köy Okulları projesiyle 3 ildeki metruk binalar onarıldı!

60 genç mimarın kurduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği, köylerde mucizeler yaratıyor. Mimarlar Atıl Köy Okulları projesiyle Giresun, Ordu ve Çorum'da metruk binaları hayata döndürdü.

Kütahya Pazarlar'daki metruk binalar yıkılıyor!

Pazarlar İlçesi Fatih Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan metruk binanın sağanak yağmurun etkisi ile binanın bir kısmı çökmesi ile Pazarlar Belediyesi Fen İşleri ekiplerince alınan gerekli tekbirler sonrasında iş makinaları tarafından yıkıldı.

Antakya'da dört aile ev sahibi oldu!

Antakya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gelir durumu düşük 4 aileye yeni ev yapılarak teslim edildi.

Antakya İhsaniye Camisi restorasyona girdi!

Antakya İhsaniye Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. El-Hacı Ebubekir Ağa Vakfı'na ait alan ve 1806 yılında El Hacı Bekir Ağa Civelek tarafından yapılan cami, tarihte yaşanan bir depremde büyük zarar görmüştü.

Kentsel dönüşüm Antakya'nın yüz akı olacak!

Gazeteci Metin Dingil'in kentsel dönüşüm konusundaki sorularına aydınlatıcı bilgiler sunarak yanıt veren Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, süreci tüm yönleri ile izah etti.

Antakya metruk araziler Haberi

Antakya metruk araziler

Antakya Belediyesi kent merkezinde yeşil alanların sayısını arttırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kış mevsimi olmasına rağmen güneşli geçen günleri değerlendiren Belediye ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, kent merkezinde bulunan metruk alanlardan yeşil alana dönüşebilecek alanları, yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Bu bağlamda Akasya Mahallesi, Toplu Konuk İdaresi Müdürlüğü (TOKİ) evleri civarında bulunan 10 dönümlük metruk alanın yeşil alana çevrilme çalışmaları da hız kesmeden sürdürülüyor. 


YEPYENİ BİR YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK 

Başkan İsmail Kimyeci hizmet denetimleri programı kapsamında Altınçay Mahallesi 1. Etap Toki konutları arkasında Antakya Belediyesi'ne ait olan alanda incelemelerde bulundu. Başkan Kimyeci denetimler esnasında yaptığı açıklamada söz konusu alanda revize çalışmaları başlatılacağını bu doğrultuda 2016 yılında şehre yepyeni bir yeşil alan ve park olarak kazandırılacağını ifade etti. 10 bin metrekare genişliğe sahip olan...