04 / 05 / 2024

Antakya Stadyumu

Antakya Stadyumu

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Antakya Stadyumu'nun imara açılmasının planlandığını söyledi. Özçelik, stadyum yerinin ticaret, konut, kısmen park ve küçük bir meydan olarak belirlendiğini söyledi.

Antakya Stadyumu'nun yenine konut planı!

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Antakya Stadyumu'nun imara açılmasının planlandığını söyledi. Özçelik, stadyum yerinin ticaret, konut, kısmen park ve küçük bir meydan olarak belirlendiğini söyledi.

Antakya'nın eski stadyum alanına TOKİ projesi!

Hatay Antakya'nın yeni stadyumu tamamlanıyor. Bu durumda atıl durumda kalacak eski stadyum alanına da TOKİ konut projesi inşa edecek.

Hatay Stadyumu'nun dolgusu tamamlandı!

Kılıç, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Antakya'da yapımına başlanan 25 bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.Kılıç, dolgusu tamamlanan ve 800 günde bitirilmesi planlanan stadyumun projelerini inceledi.

Kocaeli Stadyumu’nun temeli atıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Kocaeli Stadyumu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Bakanlar Kılıç ve Işık, Büyükşehir’in spora verdiği katkılardan övgüyle söz etti

Zeytinburnu Stadyumu Ermeni Vakfı’nın oldu!

Zeytinburnu Stadyumu’nu da içine alan 42 bin metrekarelik arazi Vakıflar Genel Meclisi’nin kararıyla Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’na verildi. Belediye karara karşı çıktı, arazinin Ermeni vakfına iadesinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü...

Zeytinburnu Stadyumu artık Ermeni Vakfı’nın!

Zeytinburnu Stadyumu’nu da içine alan 42 bin metrekarelik arazi Vakıflar Genel Meclisi’nin kararıyla Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’na verildi. Belediye karara karşı çıktı, arazinin Ermeni vakfına iadesinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü

Kocaeli Stadyumu'nun temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Alikahya Mahallesi'nde 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu'nun temel atma törenine katıldı.

Mehmet Ergün Turan, Malatya Arena Stadyumu'nu yerinde inceledi!

Malatya’daki incelemeleri kapsamında TOKİ'ye devredilen “Malatya İnönü Stadyumu”nu gezen Mehmet Ergün Turan ayrıca TOKİ tarafından inşa edilen “Malatya Arena Stadyumu”nu da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Antakya Devlet Hastanesi bölge hastanesi gibi hizmet verecek!

TOKİ tarafından Antakya merkez Küçük Dalyan Mahallesi'nde yaptırılan, 6 kat ve 13 bloktan oluşan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi, sahip olduğu donanımla adeta bölge hastanesi gibi hizmet verecek.

Van'da şehir stadyumu için start verildi!

Van'da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören Atatürk Şehir Stadyumu yerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve yerleşkesi yanında yer alan Bardakçı mahallesinde yeni bir stadyumun yapılacağı belirtildi.

Antakya'da yeni sanayi sitesine 2,5 kilometrelik yol açılacak!

Antakya Belediye Ba kanı smail Kimyeci, Kavaslı'dan Yeni sanayi Sitesi'ne uzanacak ve 2,5 km. uzunluundaki yolu çok yakın zamanda vatanda ların hizmetine sunacaklarını müjdeledi.

Antakya Devlet Hastanesi önümüzdeki yıl hizmete açılacak!

TOKİ tarafından yaptırılan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi, sahip olduğu donanımla adeta bölge hastanesi gibi hizmet verecek. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 6 kat ve 13 bloktan oluşan hastane inşaatı alanında incelemelerde bulundu...

Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas OSB için Antakya ve Altınözü'nde acele kamulaştırma!

Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan Altınözü Enek, Kamberli ve Antakya Dermaşta'da acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Antakya Stadyumu Haberi

Antakya Stadyumu

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) adına yaptığı açıklamada konuşan Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Antakya kent merkezinde bulunan stadyumun imara açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özçelik, imarın planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.


Mezarlık kompleksi dışında başka yeşil alanın bulunmadığını söyleyen Özçelik, "Hatay’ın ülke ve dünya ölçeğinde hak ettiği yere gelmesi her zaman önceliğimiz olmuştur. Kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunması, çevre ve tarihi değerlerin yaşatılması, kültürel mirasın korunması, tarımsal ve zirai üretimin arttırılmasıyla beraber yaşanabilir sağlıklı bir kent oluşturulması herkesin olduğu kadar bizlerinde görevidir. Bu bağlamda Antakya kent merkezinde bulunan stadyum alanının stadyum taşındıktan sonra imara açılacağı bilgisini maalesef aldık" şeklinde konuştu.


Özçelik, Antakya Stadyumu yerinin ticaret, konut, kısmen park ve küçük bir meydan olarak belirlendiğini...