24 / 07 / 2024

Antalya 2013 turizmi

Antalya 2013 turizmi

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'yı geçen yıl 12 milyon 66 bin yabancı ziyaret etti. Bu rakam, şehre gelen yabancı turist sayısında Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu...

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

Antalya Türkbeleni projesinin yüzde yüzde 95’i tamamlandı!

2013'te çıkan yangında ciddi zarar gören Türkbeleni, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile küllerinden doğuyor. Yüzde 95’lik bölümünün tamamlandığı çevreci Türkbeleni projesi Manavgat’ın yeni çekim ve cazibe merkezi olacak. 

Antalya Manavgat'a 30 milyon TL'lik mesire alanı geliyor!

2013 yılında yangından zarar gören 75 hektar alan Mesire alanı oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Fabrika kuracak bütçede bir yatırım. Bir fabrika gibi Manavgat’a iş, aş ve zenginlik getirecek” diye konuştu.

Antalya Kaş'ta imar planı tartışıldı!

Kaş Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan 1/25 bin ölçekli Çevre Düzen Planının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TOKİ Antalya'da turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak!

Antalya turizmi için deniz taşımacılığına yönelik projeleriyle kentin önemli bir çekim merkezine dönüştürülmesi konusundaki projelerini açıklayan Lütfı Elvan, turizm çalışanları için ev müjdesi verdi.

Antalya Altın Portakal Yat Limanı turizmi canlandıracak!

Dünyada sadece Dubai ’de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranık uyandırdı. Türkiye’de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak.

Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı Antalya'da gerçekleşti!

Aska Otel'de Antalya Valisi Muammer Türker'in ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya turizmi masaya yatırıldı.

Muammer Türker: Antalya turizmi çeşitlenmeli!

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Stadyumu bitme aşamasına geldi!

2013 yılının Haziran ayında, o zamanki Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılan 33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu, bitme aşamasına geldi.

Antalya Stadyumu dünyanın ilk 3 stadı içinde yer alacak!

2013 yılının Haziran ayında, o zamanki Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılan 33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu, bitme aşamasına geldi.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Antalya 100. Yıl Stadyumu ne zaman tamamlanacak?

Haziran 2013 tarihinde temeli atılan Antalya 100. Yıl Stadyumu'nun 2015 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Antalya 100. Yıl Stadyumu; Akay İnşaat tarafından inşa ediliyor.

Antalya 2013 turizmi Haberi

Antalya 2013 turizmi

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2012 yılında Antalya'ya 11 milyon 216 bin yabancı ziyaretçi gelirken, bu rakam 2013 yılı sonunda 12 milyon 66 bine ulaştı. 2013 yılında Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 7,5 artış gösterdi.


Geçen yıl Antalya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülke 3 milyon 338 bin 166 kişi ile Rusya Federasyonu oldu. 2013 yılında Antalya'yı Almanya'dan 2 milyon 834 bin 413 kişi, Hollanda'dan 547 bin 370 kişi ziyaret etti.


Geçen yıl İsrail'den gelen turist sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 193 artış gösterdi. 2012 yılında Antalya'yı 27 bin 335 İsrailli ziyaret ederken, bu sayı geçen yıl 80 bin 92 kişiye yükseldi.


Geçen yıl Antalya'yı ziyaret eden bazı ülkeler şöyle sıralandı:


"İngiltere (443 bin 851 kişi), Ukrayna...