29 / 04 / 2024

Antalya Kaş'ta imar planı tartışıldı!

Antalya Kaş'ta imar planı tartışıldı!

Kaş Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan 1/25 bin ölçekli Çevre Düzen Planının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.



Kaş Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan 1/25 bin ölçekli Çevre Düzen Planının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kaş Belediyesince 2013 yılında hazırlanan planın Büyükşehir Meclisinin kararına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildiği ve bakanlığın şu ana kadar plan ile ilgili hiçbir karar almadığı ifade edildi.


Açıklamada, Kaş planları ile ilgili karar süreciyle ilgili şu bilgiler verildi:

"Kaş Belediyesi tarafından 3 Nisan 2013 tarih 36 sayılı kararı ile başlatılan 1/25 bin ölçekli Çevre Düzen Planı ile ilgili süreç sonlanmamış devam etmektedir. Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan söz konusu plan, 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, onama yetkisinin Büyükşehir Belediyesine geçmesi ile birlikte, Kaş Belediyesinin 5 Şubat 2015 tarih 239 sayılı yazısı ile 'Kaş ilçesi Merkez Mahallesi ile ilgili 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı' olarak Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir."


Yetki alanı dışındaki konuları ilgili kurumlara gönderen Büyükşehir Belediye Meclisinin bu planla ilgili, "Kentsel Sit Alanı, Doğal Sit Alanı ve Arkeolojik Sit Alanı statüsüne sahip alanlara ilişkin plan kararlarının onaylanmak üzere ilgili kurumlara gönderilmesine" şeklinde karar aldığı ve iddia edildiği gibi bir onama yapılmadığına işaret edilen açıklamada, planların Büyükşehir Belediye Meclisinin yetki alanı dışında kalması nedeniyle de Çevre Şehircilik Bakanlığına gönderilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletildiği kaydedildi.


Planların Bakanlık tarafından henüz onaylanmadığı vurgulandı.

Açıklamada, planlarda Kaş nüfusunun fazla olmasının nedeninin ise planların yaz nüfus oranına göre hazırlamasından kaynaklandığının ortaya çıktığına değinildi.

Ayrıca, Kaş Çevre Düzeni Planı'na 31 vatandaşın açtığı davanın avukatı Tuncay Koç'un önceki gün "Büyükşehir Belediyesinin planına İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdi." açıklamasında bulunduğu hatırlatıldı.


Habertürk


Geri Dön