30 / 04 / 2024

Güneypark'ta yeni plan tartışması!

Güneypark'ta yeni plan tartışması!

Güneypark'ta yeni plan tartışması çıktı. KAMUOYUNDA Mühye 902 Parsel olarak bilinen Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve de Gelişim Projesi için Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı...



Güneypark'ta yeni plan tartışması çıktı. BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi, önceki gün olağanüstü toplandı. Tek gündem maddesi 'Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' olan meclis toplantısı tartışmalı geçti. 'Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ndeki 1/5000 ve 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliği meclisi ikiye böldü. Planlar CHP ve MHP grubunun muhalefetine rağmen oy çokluğuyla geçti, tesöl harici 24 hektar alan daha proje alanına katildi. CHP Grup Başkan vekili Yaşar Çatak, toplantının usulüne uygun olmadığım belirtirken, meclisten geçirilen plan değişikliğinin proje üe ilgili Danıştay 6. Dairesi'nin iptal ve yürütmeyi durdurma karan gerekçelerine de aykın olduğunu düe getirdi Çatak, 'İstisnai ve usulsüz olağanüstü' olarak nitelendirdiği toplantı üe ilgili şu bilgileri verdi: 


'USULÜNE UYGUN YAPILMADI' 


"Büyükşehir Belediye Meclisi adi durumlarda ve yılda en fazla üç kez toplanabilir. Toplantı için yasada öngörülen üç gün önceden üyelere yazılı çağn koşuyu yerine getirilmedi, sadece belediyenin internet sitesine küçük bir yazı kondu ve grup başkanlan da telefonla arandı. Belediye Medisi'nin 10 gün soma normal bir toplantısı vardı, bu rapor o zaman da gelebilirdi "Adi durum derıüdi' ama burada aal bir durum söz konusu değü. Belediyenin borcu vardır, acil ödenmesi gerekiyordur veya personelin çalışabilmesi için bir karar alınacaktır bu sebeple olağanüstü toplanabilir. Bu toplantı usulüne uygun yapılmadı.


 

OLAĞANÜSTÜ DEĞİŞİKLİK 


Büyükşehir Belediye Meclisi bu projeyi 10.10.2011 tarihli 3006 karanyla onaylamıştı ve 5. İdare Mahkemesi ihtar karan vermişti. 

Bu konularda verilmiş 4 tane yürütmeyi durdurma karan da vardı. Bunlardan 1/5000'lik üe ilgili olan ikisi kaldırıldı fakat diğer iki yürütmeyi durdurma karan devam ediyor. İki yürütmeyi durdurma karan kaldırıldığı gerekçesiyle 1/25000lik uygulamaya çalışarak olağanüstü toplantıyla meclisi topladüar. Aynca, yeni gelen teklifle Güneypark sınırının kuzeydoğusunda tescü haria 24 hektar alanın planlama onama sınırına katıldı. Yürütmeyi durdurma karan gerekçeleri için net kararlar var, şimdi getirdikleri plan değişikliği bu kararlara uymuyor aynca Danıştay 6. Dairesi'nce farklı esas numaralanyla görülmekte olan diğer davalarda verilen yürütmeyi durdurma kararlarının, kaldırıldığına dair bir belgenin başkanlığa ulaşmadığı gerekçeleriyle olumlu oy vermedik." 


Hürriyet Ankara


Geri Dön