29 / 04 / 2024

Antalya akdeniz belediyeler birliği imar sorunları

Antalya akdeniz belediyeler birliği imar sorunları

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), hizmet kalitesini artırmak için 19 ilçe belediyesinin imardan sorumlu bürokratlarına, Büyükşehir Yasası 'imar mevzuatı' hakkında bilgilendirme semineri verdi.

Son Dakika! Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 

Akdeniz'de Antalya kıyılarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedildi. 

İzmir Foça ve Antalya Aksu'daki 13 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihleri açıkladı! 

İzmir Foça'da ve Antalya Aksu'da yer alan toplam 13 adet arsa satılıyor. Peki İzmir ve Antalya'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? İhaleleri ne zaman? 

İzmir ve Antalya'da 36 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi!

İzmir Bayındır Belediyesi ve Antalya Döşemealtı Belediyesi 36 adet arsayı satışa sunuyor. Peki İzmir ve Antalya'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Antalya'da 11 adet taşınmaz kiraya verilecek!

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Antalya ili, Merkez ilçesinde yer alan Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan 11 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi'nde tapu sevinci!

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 204 hak sahibi tapularına kavuştu.

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Ege ve Akdeniz’de metrekare birim fiyatları İstanbul’u geride bıraktı!

Koronavirüs salgını sonrasında Ege ve Akdeniz’e talep arttı. En çok artış ise sırasıyla Bodrum, Antalya ve İzmir’de yaşandı.

Atakan Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem olabilir! 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski 2'nci Başkanı Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem beklediklerini, deprem dolayısıyla tsunaminin de oluşabileceğini belirtti...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 

Antalya'nın acil bölgesel planlaması yapılmalı!

Elazığ depreminin Akdeniz’in de içinde yer aldığı bölgenin tamamını etkilediği için uyarılar yapan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, acilen bölgesel planlama yapılmasını ve riskli yapılara çözüm getirilmesini istedi.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Antalya akdeniz belediyeler birliği imar sorunları Haberi

Antalya akdeniz belediyeler birliği imar sorunları

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), hizmet kalitesini artırmak için 19 ilçe belediyesinin imardan sorumlu bürokratlarına, Büyükşehir Yasası 'imar mevzuatı' hakkında bilgilendirme semineri verdi.


Belconti Resort Hotel'de 2 gün süren seminere Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin imarla ilgili daire başkanı ve Antalya ilinin 19 İlçe belediyesinin imardan sorumlu başkan yardımcıları, imar müdürleri ve Yardımcıları ile kentsel tasarım müdürleri katıldı.


 Seminerde, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban, 6360 Sayılı Yasa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Uzmanı Keziban Kutlu, mekansal planlar yapım yönetmeliği ve ilgili mevzuat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Uzmanı Hilal Tatar ise imar kanunu, imar yönetmeliği ve ilgili mevzuat hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


 TECRÜBE PAYLAŞIMI HİZMET KALİTESİNİ ARTIRIYOR


 Seminerin açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan...