06 / 05 / 2024

Antalya arap sülemyan arazi davası  

Antalya arap sülemyan arazi davası  

Antalya'nın Bahçevlievler ve Meltem mahallelerinde 5 milyar dolarlık arazinin mirasçısı olduğunu iddia eden kişiler arasında arazi kavgası yaşanıyor.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Antalya’daki 5 milyar dolarlık miras davası sonuçlandı! Dev arazinin 700’den fazla mirasçısı çıktı!

Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın miras davası resmen sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Antalya için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Antalya ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

İstanbul ve Antalya için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ve Antalya illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Yabancılar 46 bin 243 konut satın aldı!

Türkiye’deki yabancı uyruklu vatandaşlara son bir yılda 46 bin 243 adet konut satıldı. Türk gayrimenkul piyasasının cazibesi arrtı. En çok tercih edilen il İstanbul. Antalya ikinci sırada yer aldı. Son bir yılda ABD’li vatandaşların alımlarında da artış yaşandı.

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

TOKİ Antalya Akseki sözleşme dönemi!

TOKİ Antalya Akseki projesinde yer alan konutlar için sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor.

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Yabancılara yapılan konut satışları ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 azalarak bin 566 oldu. Yabancılara konut satışlarında ilk sırayı 467 konutla Antalya aldı.

Antalya'da kesin korunacak hassas alanlar ilan edildi!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya arap sülemyan arazi davası   Haberi

Antalya arap sülemyan arazi davası  

Antalya'nın en değerli parkları, kamu binaları ve 5 yıldızlı otellerle, spor tesisleri ve 10 bin civarında konutun bulunduğu Meltem ve Bahçelievler mahalleleri ile Konyaaltı Beach Park'ı kapsayan yaklaşık 4 bin dönümlük arazi davalarında Arap Süleyman'ın mirasçısı olduğunu iddia eden isimler arasında 'gerçek- sahte mirasçı' tartışması başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; yargıya taşınan davada Osmanlı döneminde 1800'lü yıllarda Antalya'da yaşamış Arap Süleyman'ın, 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hissesine sahip olduğu ifade ediliyor.


ARŞİVDEKİ MEMUR MİRASÇI OLDU 

Davalar ve mirasçılar arasında Arap Süleyman'ın kızı olduğu iddia edilen iki ayrı 'Havva' ismi  yer alıyor.1992 yılında çıkan kararda Balbey Mahallesi'ne kayıtlı Havva'nın altsoyu mirasçı olurken bir dönem Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde görev yapan Hüsnü Yiğit'in açtığı dava neticesinde 2011 yılında Balbeyli...