03 / 05 / 2024

Antalya Cennet Koy kaçak villa yıkımı

Antalya Cennet Koy kaçak villa yıkımı

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmasında Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları  ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki gösterdi. İşte Erdem'in o açıklamaları...

Akana Cennet Koyu, Bodrum'da kapılarını açtı!

Türkiye'deki önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, çok özel bir projeyle bir araya geliyor. Bodrum'daki en özel koy olan Cennet Koyu'nda kapılarını açan Akana Cennet Koyu, Bodrum'daki önemli yatırımcılardan Çağdaş Holding tarafından inşa edildi.

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Cennet Koy Çökertme'ye imar izni çıkmadı!

2014 yılında Muğla Milas Çökerme Turizm Planı hazırlanmıştı ancak bu karara itiraz edildi. Cennet Koy Çökerme'ye imar izni çıkmadı.

Didim Sahili'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Didim’de sahil kesiminde Kaçak olarak yapılan yapılar yıkılmaya başlandı. Bu kapsamda Didim Belediyesi ekipleri Cennet Koy olarak adlandırılan bölgede izin yapılan bir kulübeyi kaldırdı.

Antalya'nın gizli cennetine HES başvurusu reddedildi!

Antalya’da ‘gizli cennet’ olarak adlandırılan Yukarı Uçansu ve Aşağı Uçansu şelalelerinin bulunduğu Pınargözü ve Çetince Deresi üzerinde bir firma, iki hidroelektrik santralı (HES) kurmak için valilikten ‘ÇED gerekli değildir’ raporu istedi.

Antalya Gizli Cennet Şelalesi'ne turist yağdı!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan dünyaca ünlü Gizli Cennet Şalalesi'ni bu sene 21 bin turist ziyaret etti. Gelen turistlerin 15 binin Avrupalı, 6 bininin Rus olduğu belirtildi.

Cennet koy'da yasak kalktı!

Muğla büyükşehir olmadan önce Marmaris İlçesi’nde köy olan Karacasöğüt’ün Okluk Koyu’nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, ’sıkı koruma’ statüsünden çıkarıldı.

Antalya'nın cenneti Uçansu Şelaleleri!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Akçapınar Köyü sınırlarındaki çam ve sandal ağaçlarıyla kaplı ormanda onlarca metre yükseklikten akan gizli cennet Uçansu Şelaleleri, yüzülebilen göletleriyle doğa tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor.

Antalya'nın gizli cenneti: Uçansu şelaleleri!

Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Akçapınar Köyü sınırlarındaki çam ve sandal ağaçlarıyla kaplı ormanda onlarca metre yükseklikten akan gizli cennet Uçansu Şelaleleri, yüzülebilen göletleriyle doğa tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor.

The Residences at Mandarin Oriental otel açıldı!

Türkbükü Cennet Koy'da İtalyan mimar Antonio Citterio tarafından tasarlanan, 600 bin metrekare arazi üzerinde yapılan The Residences at Mandarin Oriental Bodrum projesi, düzenlenen kokteyl ile açıldı.

Hazine'den Antalya'da satılık hastane ve AVM arsaları!

Maliye Bakanlığı, Antalya'da özel hastane ile alışveriş merkezi ve ticaret merkezi yapmaya uygun hazine arazilerini ihale ile satışa çıkardı

Antalya Vacide Özman Konakları'nda 70 bin Euro'ya!

Antalya Konyaaltı'nda hayata geçirilen Vacide Özman Konakları'nda fiyatlar 70 bin Euro'dan başlıyor

Antalya Cennet Koy kaçak villa yıkımı Haberi

Antalya Cennet Koy kaçak villa yıkımı

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda yer alan Koyun Adası'nın karşısındaki koya, sokağa çıkma yasağının olduğu 9- 10 Mayıs tarihlerinde 48 saatte kaçak villa inşa edildi. Milliyet'te yer alan habere göre; Demre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde 11 Mayıs Pazartesi günü kaçak villaya mühür vurdu. 

Mühürlemeden sonra Demre Belediyesi daimi encümeni, villanın birinci derecede korunması gereken doğal kültür varlığı olan birinci derecede doğal sit alanında yapıldığı için yıkım kararı verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villa için beyana dayanılarak alınan Yapı Kayıt Belgesi de iptal edildi.

Belediye daimi encümeni kararının villa sahibi M.A.'ya ulaşmasından sonra, M.A. önce telefonla sonra da avukatı aracılığıyla villanın kendisi tarafından yıkılacağını ifade ederek, gerekli taahhüdü yazılı olarak verdi. 21 Mayıs Perşembe günü...