07 / 05 / 2024

antalya da orman arazisi

antalya da orman arazisi

Antalya'da bir apartmanın 34 dairesi orman arazisi olduğu gerekçesiyle zorla boşaltıldı. 12 dairede yaşam sürüyor. Evlerinden atılanlar isyan ettiler

Antalya'da 360 derece dönebilen ters ev inşa edildi!

Antalya'da orman parkında tamamen ters olarak yapılan ve kendi ekseninde dönebilen ev, yakında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Eski bakan İlker Tuncay Antalya'da at çiftliği kurdu!

ESKİ Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı Tuncay, Antalya’nın Kundu turizm bölgesinde Lara Horse Club At Çiftliği’ni hayata geçirdi. Tuncay, "At ve binicilik benim tutkum. Siyasetten emekli olduktan sonra yapmak istediğimi Antalya’da hayata geçirdim" dedi.

Antalya'da orman yangını çıktı!

Akkuyu Mahallesi'ndeki yangında 15 dönüm alan zarar gördü.Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesi' ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Antalya'da otellerin doluluk oranları yüzde 90 oldu!

Ruslar Antalya' da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı...

Antalya'da otellerin doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı!

Ruslar Antalya'da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı.

Elazığ'da orman yangını çıktı!

Alınan bilgiye göre, Elazığ'da orman yangını çıktı. Yangın, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sivrice Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 3 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Antalya’da ofis alışkanlığı değişiyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Antalya Şube Sorumlusu Ömer Latif Yalçın Antalya şehir merkezinde son yıllarda inşa edilen ticari birimleri değerlendirerek, 'Antalya’da ofis alışkanlığı değişiyor' dedi.

Çevreye duyarlı tesislerin yarısı Antalya'da!

Çevreye duyarlı tesislerin yarısı Antalya'da yer alıyor. Geçen yıl 22 olan " yeşil yıldız " belgeli tesis sayısı bu yılın mayıs sonu itibarıyla 80'e ulaştı.

Cemil Ünal: Antalya'da kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı!

Yol- İş No'lu Şube Başkanı Cemil Ünal Türkiye deprem riski haritasının 1998 yılındaki yenilenmesinde Antalya'nın 4'üncü seviyeden 2'inci seviyeye çıkartıldığını hatırlatarak Antalya'da kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı dedi...

Deniz Karataş: Antalya'da kentsel dönüşüme başlayın!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, 30 Mart'ta seçilerek göreve başlayan belediye başkanlarından acilen kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmalarını istedi. Antalya'da çok geç kalınmış kentsel dönüşüm hareketinin Özel İdare binasıyla başlatılmasın...

Antalya'da DSİ yatırımları devam ediyor!

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya’da yeni yatırımlarla sulanmayan toprak bırakmamak için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Yatırımlarla Antalya’da zirai üretimi artırarak çiftçiye büyük kazanç sağlamak hedefleniyor...

Antalya'da müze ve ören yerleri giriş ücretleri yeniden belirlendi!

Antalya'da müze ve ören yerlerini ziyaret için uygulanan giriş ücretleri yeniden belirlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü duyurusuna göre, yeni giriş ücretleri 15 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

Hepa İnşaat Gıda Orman Ürünleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hepa İnşaat Gıda Orman Ürünleri Dış Ticaret Limited Şirketi, Oya Hazinedaroğlu, Mehmet Hazinedaroğlu tarafından 50 bin 850 TL'lik sermaye ile 2 Nisan'da Des Sanayi Sitesi'nde kuruldu.

antalya da orman arazisi Haberi

antalya da orman arazisi


Antalya Güzeloba’daki 277 dönümlük alan 1929’da orman arazisi vasfından çıkarılıp Hazine tarafından halka satıldı. Belediye, alanı 1998’de imara açıp inşaat ruhsatı verdi. Alana 44 daireli Çamaltı Apartmanı yapıldı. Kooperatif daireleri sattı. Devlet daire sahiplerine tapu verdi. Tapularını alanlar dairelerine yerleşti. Orman Bakanlığı’nın 1948’de açtığı dava ise 2006’da sonuçlandı.

Mahkeme kararıyla apartmanın 55 dönümü yeniden orman sahası oldu.


Karar üzerine apartmanın 12 dairesi orman sahası dışında, 34 dairesi orman sahasında kaldı. Orman sahasındaki dairelerde oturanlar polis zoruyla evlerinden atıldı. Diğer 12 dairede ev sahipleri ve kiracılar oturmaya devam ediyor. Sokağa atılanlar “Burası orman arazisi ise devlet bize neden tapu verdi? Belediye neden imara açtı? Suçumuz ne? Mahkeme kararıyla ortada kaldık. Başbakan Erdoğan’dan yardım bekliyoruz”...