22 / 05 / 2024

Antalya depremin şiddeti

Antalya depremin şiddeti

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saat 02.49'da merkez üssü Antalya Körfezi olan 4,2 büyüklüğünde deprem oldu...

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

İstanbul'un bu bölgelerinde depremin şiddeti 9'u bulur: Tek tek açıklandı: Zeytinburnu, Haliç, Büyükçekmece, Silivri...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depreminin şiddetinin bazı bölgelerde 9'u bulacağının altını çizdi ve en riskli ilçeleri tek tek sıraladı. 

Antalya'da 4.2 şiddetinde deprem oldu! AFAD açıkladı: SON DAKİKA!

Antalya ve çevre illerde hissedilen büyük bir deprem oldu. AFAD söz konusu depremin şiddetini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşanan depremin "çok derinde" olduğunu ve grabenleşmeye bağlamanın son derece zor olduğunu ifade etti.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da beklenen depremin şiddeti hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul'un depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemine vurgu yaparken, ciddi çalışmaların başlatılmasını önerdi.

Adana’da deprem!

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde deprem meydana geldi. İşte depremin şiddeti ve detayları!

İzmir için tehlike çanları mı çalıyor? Deprem uzmanı İzmir’i uyardı! İşte depremin şiddeti!

Kahramanmaraş depreminden sonra uzmanlar pek çok açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir için önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar!

Malatya'daki 5,2 şiddetindeki depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı duyanları hayrete düşürdü

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti kentte yaşayan vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı ise duyanları şaşkına çevirdi.

Şükrü Ersoy: Antalya depremi Japonya'daki depremlere benziyor!

Önceki gün Antalya'da meydana gelen deprem sonrasından uzmanlardan korkutan uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Antalya'da meydana gelen depremin Endonezya ve Japonya'daki depremlere benzediğini dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekibi hasar tespiti için İzmir’de! 

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 12 kişilik ekip, İzmir'de 700 binada hasar tespit incelemesi gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Frank Hoogerbeets’ten son dakika İstanbul depremi açıklaması!

Kandilli ve AFAD’dan gelen son dakika bilgisilerine göre, dün akşam İstanbul’da hissedilen depremin şiddeti 4.1, Ege’de hissedilen depremin boyutu ise 3.7 olarak belirlendi.

Antalya depremin şiddeti Haberi

Antalya depremin şiddeti


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saat 02.49'da merkez üssü Antalya Körfezi olan 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.


Deprem, yerin 29,1 kilometre derinliğinde gerçekleşti.



Sabah...