28 / 04 / 2024

antalya depreminde hasar gören binalar

antalya depreminde hasar gören binalar

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Tabur yaşanan depremin ardından bir açıklama yayınladı. Tabur, "Dün yaşanmış olan 6 şiddetindeki deprem, 2. Derece deprem kuşağında olan Antalya'ya bir uyarı niteliğinde olmuştur." dedi...

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem gündeminde,  beklenen İstanbul depreminde nerelerin en ağır hasarı alacağını,  beklenen ölü ve yaralı sayılarını tek tek açıkladı. Rakamlar tüyler ürpertici! İşte detaylar…

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Kocaeli'de 25 bin bina hasarlı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut bölgede yıkılması gereken çok sayıda bina olduğunu dile getirdi.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Büyük İstanbul depreminde 491 bin binanın hasar alması bekleniyor!

İstanbul'da olması beklenen 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 491 bin binanın hasar alacağı tahmin ediliyor. 

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için karar verildi!

30 Ekim'de İzmir depreminde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası'nın akıbeti belli oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine yenisi inşa edilmesine karar verildi.

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yıkılan ve hasar gören evler için yapılacak evler hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada inşa edilecek evlerin bir yıl olmadan teslim edileceğini dile getirdi.

Bingöl depreminde bazı evler hasar gördü!

Bingöl Kiğı'da dün akşam yaşanan depremde, 4 köyde bazı ev ve ahırlar hasar gördü.

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

antalya depreminde hasar gören binalar Haberi

antalya depreminde hasar gören binalar


AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Tabur yaşanan depremin ardından bir açıklama yayınladı. Tabur, "Dün yaşanmış olan 6 şiddetindeki deprem, 2. Derece deprem kuşağında olan Antalya'ya bir uyarı niteliğinde olmuştur. Ülkemizde 6 şiddetin üzerinde yaşanan depremlerde ciddi can ve mal kaybının oluştuğu bilinen bir gerçektir. Depreme karşı duyarlı olmanın gereği olarak, vakit kaybetmeden binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek durumundayız. Kentsel dönüşüm yasasından faydalanmak sureti ile bu yenilemeyi hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Kent yöneticilerimizin yeterince ilgi göstermediği kentsel dönüşüme, halkımız sahip çıkmalı ve yöneticilere baskı oluşturmalıdır. Belediye başkanları oy kaybederiz kaygısı ile bu konudan uzak durarak büyük vebal üstlenmektedirler" dedi. 


Akaydın umursamadı Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Tabur, "Kentimizde bulunan mevcut binaların neredeyse yarısı, deprem riski dikkate alınmadan...