03 / 05 / 2024

antalya gecekondularına tapu mu verildi

antalya gecekondularına tapu mu verildi

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu tahsisi çalışmasında gelinen son durumla ilgili bilgi vermek amacıyla Çamlıbel Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal'ı ve Esentepe Mahalle Muhtarı Salih Demirel'i ziyaret etti

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 evinin olduğu iddialarına cevap vererek, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden alınan belgeyi gösterdi.

Antalya Konyaaltı'na 140 odalı yeni otel geliyor! 138 milyon 755 bin TL'ye mal olacak!

RG Gayrimenkul İnşaat tarafından Antalya İli, Konyaaltı İlçesi, Arapsuyu Mahallesi, 3779 Ada 14 Parsel adresinde, 2 bin 977 bin metrekare alana toplam 140 oda 300 yatak kapasiteli yeni otel geliyor. 

Antalya Konyaaltı'na 5 yıldızlı 220 odalı yeni otel geliyor!

Eryap Mobilya San. Ve Tic. A.Ş. Antalya Konyaaltı ilçesine yeni otel projesi için hareket geçti. Yeni otel projesi 163 milyon 915 TL'ye mal olacak.

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri, aile içinde yapılabiliyor. Peki, 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 1. derece akrabaya tapu devri harcı ne kadar? İşte bilinmesi gereken her şey...

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Antalya'daki arazilerde tapu savaşı!

Antalya'nın Ermenek, Kemerağzı ve Karaçallı mahallelerinde Osmanlı dönemi tapuları olduğundan bahseden bölge halkı, arazilerin kaçak yapılarla işgal edildiğini söyleyerek tepki gösterdi. 

Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi? Cahit Turhan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi." dedi...

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

Antalya Çalkaya’da tapu bayramı!

30 yıldır kangren haline gelen imar sorunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından çözülen Antalya Çalkaya’da hissedarlarla beraber 35 bin vatandaş yeni tapuları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle aldı.

Antalya Havalimanı 2022’de açılacak!

Geçtiğimiz günlerde hortum etkisi yanan Antalya Havalimanı’na ‘Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi’ kuruldu. Antalya’nın 3. havalimanı olacak projenin 2022’de açılacağı kaydedildi.

Antalya Konyaaltı'na metro müjdesi!

Antalya’da metro ile ulaşım dönemi başlayacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Liman’dan başlayıp Ermenek’e kadar uzanacak yer altı metrosu yapılacağının müjdesini verdi.

antalya gecekondularına tapu mu verildi Haberi

antalya gecekondularına tapu mu verildi

Ziyaretlere, Encümen Üyesi Serhat Demir, İmar Komisyonu Başkanı Ramazan Eciş ile Emlak ve İstimlak Müdürü İsmail Serinkaya da eşlik etti. Mahalle sakinlerinin de yer aldığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Başkan Tütüncü, 2-B probleminden dolayı bölgedeki imarlı parsellerde tapu tahsisi yapamadıklarını anımsattı. 


Sorunsuz bölgeler 


Kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının 19 Nisan 2012 de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını aktaran Tütüncü, kanun tasarısının yasallaşmasıyla Kepez'de 19 mahallede 32 yıldır yaşanan 2B probleminin sona erdiğini belirtti. 

26 alanı dışındakiler Başkan Hakan Tütüncü, 2B probleminin çözümüyle 2B alanları dışında kalan imarlı parsellerde tapu tahsisi yapmalarının önündeki engelin kalktığını kaydetti. Tütüncü, engelin kalkmasıyla birlikte Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde...