28 / 04 / 2024

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 evinin olduğu iddialarına cevap vererek, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden alınan belgeyi gösterdi.



Cumhur İttifakı  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Ankara Keçiören'deki seçim çalışmalarında Antalya'da 600 konutunun bulunduğu iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Turgut Altınok, mal varlığını açıklamasıyla beraber kendisine karşı "yalan, çamur ve iftira" kampanyası başlatıldığını dile getirdi.

Turgut Altınok konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Halbuki bütün belge ve delillerle mal varlığımız azalmıştır. Söz konusu bu malların bir çoğu 1994 yılında (Keçiören) belediye başkanı olmadan önce annemizden, babamızdan kalmıştır. Art niyetli olanlar herkesi kendileri gibi biliyor. Efendim 'Antalya'da 600 dairesi var' açıklamalı diye bir kampanya başlattılar. Dolayısıyla yalan söylediler, çamur attılar ve iftira ettiler." dedi.

Yaptığı açıklamada Antalya'da adına kayıtlı 600 konut olduğu iddialarının ispatlanması durumunda istifa edeceğini açıkladığını hatırlatan Turgut Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın da söz konusu iddiaları savunmasına da tepki verdi.

Turgut Altınok tan Antalya da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Açıklamasında kendisi hakkındaki iddiaların iftira olduğunu da kaydeden Turgut Altınok, "Çamur ve iftira kampanyası tabii ki Mansur Yavaş'tan başlıyor. Mansur Yavaş da 'Antalya'da 600 konutu var, niye beyanda bulunmadı?' minvalinde bir beyanda bulundu. Ben de konu ile ilgili olarak dedim ki, 'Antalya'da 600 dairem konutum var ise Turgut Altınok adına tapusunu çıkartsınlar, ben istifa edeceğim.' 'Basın mensubuyum' diyen, seçim zamanı elindeki bütün yalanları atanlara gazetecilere, basın mensubu demeye de utanıyorum. Basın objektif ve tarafsız olmalıdır. Fakat tarafsız olmayıp iftira ve yalan kampanyasının bir parçası oldular." dedi.

Turgut Altınok, Antalya ve ilçelerinde adına var ise kayıtlı konutların tapu bilgilerinin araştırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne, dilekçeyle başvuruda bulunduğunu dile getirdi.

Dilekçeye verilen yanıtın bugün eline ulaştığını dile getiren Turgut Altınok, şunları dile getirdi: "Vermiş olduğum dilekçenin sonucunda, 'İlgili dilekçede bahsi geçen T.C. kimlik numaralı Turgut Altınok ismine Türkiye'nin tamamının 2 Mayıs 2012 tarihinden beri ortak platformu Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinde T.C. kimlik numarası kriterleri kullanılıp yapılan araştırma ve sorgulama sonucunda Antalya il ve ilçe sınırları içerisinde herhangi bir gayrimenkul kaydına rastlanmamıştır.' Bunu da bütün kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kimin yalancı, iftiracı, çamur ve kimin de dosdoğru olduğunun da belgesidir.


Geri Dön