06 / 05 / 2024

Antalya İbradı konferansı 18 eylül

Antalya İbradı konferansı 18 eylül

Antalya İbradı ilçesinde kentsel sit alanlarında bulunan 300'den fazla konak ve düğmeli evin onarımı için düğmeye basıldı. İbradı Kaymakamlığı tarafından 18 Eylül Perşembe günü konferans düzenlenecek...

Antalya İbradı'ya TOKİ projesi geliyor! Aylık 2280 TL'ye ev sahibi olun...

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Antalya TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları belli oldu. Peki, TOKİ Antalya İbradı projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Antalya İbradı 2022 fiyatı ne kadar?

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Antalya İbradı’da tarihi yapılar onarılıyor!

Antalya İbradı'de Antalya İbradı'de kültür varlığı olan tescilli tarihi yapıların restorasyonuna başlandı. 

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

Demirkapı Tüneli'nde ışık göründü!

Antalya İbradı Akdağ'da inşa edilen Demirkapı Tüneli'nde sona geliniyor. 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapılan proje Konya ve Antalya'yı birbirine bağlıyor.

Antalya Kıyı Mühendisliği Konferansı düzenlendi!

Uluslararası Kıyı Mühendisliği Konferansı’nda uzmanlarla bir araya gelen Başkan Menderes Türel, Kruvaziyer Liman, Yat Limanı ve kanal projeleriyle ilgili her türlü fikir ve öneriye açık olduklarını söyledi.

Antalya'ya 2,5 milyonluk altyapı yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İbradı ilçesi Ormana Mahallesi’nin kangren haline gelen kanalizasyon sorununu tarihe gömdü. Ormana’ya yaklaşık 2 milyon 500 bin lira maliyetle 7 kilometre kanalizasyon hattı döşendi.

Antalya İbradı'da koruma amaçlı imar planı başladı!

Antalya İbradı ilçe merkezinde Koruma Amaçlı İmar Planı yapımına başlandı. Son aşamasına gelen çalışma Ekim'de bitiyor

Antalya Maşat'ın yolları yenileniyor!

Antalya’nın İbradı ilçesi Maşat Mahallesi yolu, asfaltlanmaya başlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri kırsal alanlardaki asfalt atağını sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Antalya'da üç otele beyaz bayrak ödülü!

Antalya'da üç otel ve bir hastaneye "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı", müdürlük konferans salonunda yapıldı.

Antalya İbradı'da taş evler kültür turizmine açılıyor!

Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Ormana Mahallesinde bulunan asırlık hatıllı ( harçsız ) taş evler, kültür turizmine hizmet ediyor.

Ankara-Antalya arası 4 saate inecek!

Antalya-Konyaarasındaki mesafeyi 90 kilometre azaltacak Demirkapı tünelinin tamamlanması ile Ankara'dan Antalya'ya 4 saatte gidilebilecek. İbradı ilçesindeki Demirkapı tüneli ise Antalya ile İç Anadolu'yu daha da yakınlaştıracak.

Antalya İbradı konferansı 18 eylül Haberi

Antalya İbradı konferansı 18 eylül

İbradı ilçesinde kentsel sit alanlarında bulunan 300'den fazla konak ve düğmeli evin onarımı ile ilgili konferans düzenlenecek.


İbradı Kaymakamlığı tarafından 18 Eylül Perşembe günü düzenlenecek konferansa Antalya Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) Uzmanı Mimar Hakime Yılmaz "İbradı'da Eski Evler Nasıl Onarılmalı ve Nereden Destek Alınmalı?" konulu konferansta eski eser ve kentsel sit kavramlarını açıklayarak kentsel sit alanı olarak koruma altına alınmış olan İbradı ilçe merkezi ile Ormana ve Ürünlü mahallelerinde bulunan tescilli kültür ve tabiat varlıklarının doğa ve kültür turizmi açısından önemi önemini anlatacak.


İbradı'daki sit alanlarındaki tescilli veya tescilsiz eski ev sahiplerinin bu evleri onarmadan önce hangi kurumdan nasıl izin alabileceği hakkında bilgi verecek olan Yılmaz, ayrıca bu onarımlar için Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Toplu Konut...