05 / 05 / 2024

Antalya İbradı koruma imar planı

Antalya İbradı koruma imar planı

Antalya İbradı ilçe merkezinde Koruma Amaçlı İmar Planı yapımına başlandı. Son aşamasına gelen çalışma Ekim'de bitiyor

Antalya İbradı'ya TOKİ projesi geliyor! Aylık 2280 TL'ye ev sahibi olun...

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Antalya TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları belli oldu. Peki, TOKİ Antalya İbradı projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Antalya İbradı 2022 fiyatı ne kadar?

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya İbradı’da tarihi yapılar onarılıyor!

Antalya İbradı'de Antalya İbradı'de kültür varlığı olan tescilli tarihi yapıların restorasyonuna başlandı. 

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...

Antalya İbradı koruma imar planı Haberi

Antalya İbradı koruma imar planı

Konakları ve düğmeli evlerinin korunması için 2012'cle 'Kentsel SİT' ilan edilen İbradı ilçe merkezinde Koruma Amaçlı İmar Planı yapımına başlandı. İbradı Belediyesi'nce, 126 bin TL bedelle Şehir Plancısı Saadettin Gündiiz'e yaptırılan planla ilgili bilgilendirme toplantısı Muammer Aksoy Kültür Evi'nde düzenlendi. İbradı Koruma İmar Planı müellifi Saadettin Gündüz, plan çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve Ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanlığının onayına sunulacağını söyledi. 


ARAŞTIRMA EKİBİ ÇALIŞIYOR 


Plaıı için Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Kavas'm da içinde yer aldığı bir araştırma ekibinin İbradı'daki tarihi evler ile cami, kıraathane, çeşme ve su kemeri gibi sivil mimarlık örneklerinin rölevelerini çıkartıp, raporlarını yazdığını belirten Saadettin Gündüz, İbradı'nın kısmen sağlam olan mimari izlerini korumanın yanı sıra halkın...