02 / 05 / 2024

Antalya Kepezaltı riskli alan

Antalya Kepezaltı riskli alan

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilen Kepezaltı‐Santral Mahalleri’nde hak sahipleriyle mülklerin yıkımı için yapılacak ön protokol dün meclisten geçti. protokol için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ekici’ye yetki verildi.

Antalya'da riskli binalar analiz edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yer alan binaları analiz etmek için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi risk analizinde İMO ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirecek.

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Antalyalı hayırseverler okul yaptırıyor!

Antalya'da riskli yapı olarak ilan edilmesi nedeniyle yıkılan 14 okulun yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Kentteki hayırseverler 328 dersliğin yarısının inşaatını üstlendi. 

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 bina riskli kabul edildi!

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişilik nüfusa sahip Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde deprem risk raporu oluşturuldu. Üç ilçenin toplamında 181 bina riskli kabul edilirken risk açısından en güvenli ilçenin Konyaaltı olduğu tespit edildi.

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı ödemeleri mecliste!

Antalya'nın Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımı ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepezaltı ve Santral mahallelerinde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi inşaatının zamanında tamamlanmadığını anımsatan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kira yardımı ödemelerini de alamayan vatandaşın mağdur edildiğini belirtti.  

Antalya'nın acil bölgesel planlaması yapılmalı!

Elazığ depreminin Akdeniz’in de içinde yer aldığı bölgenin tamamını etkilediği için uyarılar yapan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, acilen bölgesel planlama yapılmasını ve riskli yapılara çözüm getirilmesini istedi.

Antalya’da son bir yılda 9 bin 796 riskli bina yıkıldı!

Akdeniz bölgesinde yaşanan küçük ölçekli depremler akıllara riskli binaları getirdi. Antalya’da son bir yılda riskli ilan edilen 9 bin 796 binanın ‘Kentsel Dönüşüm Kapsamı’nda yıkımı gerçekleşti.

Antalya'da kentsel dönüşüm planları yerel yönetimlere takıldı!

Antalya'da uygulamaya alınmayı bekleyen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yerel yönetimlere takıldı. Riskli yapıların tespiti için görev verilen belediyeler çalışmalarına başlamadı.

Antalya’da 6 yılda 9 bin 650 bin bina yıkıldı!

Antalya’da son 6 yılda riskli olduğu belirlenen 9 bin 650 bin binanın yıkımı gerçekleşti. Yıkımı tamamlanan binaların 7 bin 305’i Kepez ilçesinde yer aldı. 

Kepezaltı Santral'in tapuları dağıtılacak!

Antalya Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 123 projesini açıkladı. Tütüncü, ''Kepezaltı Santral'in tapularını dağıtacağız'' dedi.

Antalya'da 100 bin yapı riskli!

Antalya Kent Konseyi, yerel seçimler öncesinde ‘Kentin Öncelikleri’ raporunu hazırladı. Raporda 100 bin yapının riskli olduğu belirtildi. 

Antalya Kepezaltı riskli alan Haberi

Antalya Kepezaltı riskli alan

Kepezaltı‐Santral Mahalleri’nde hak sahiplerinin menfaatlerinin korunmadığı gerekçesiyle CHP, yetki devrine ret verdi, MHP çekimser kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise ’’Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Planlarımızın tamamlandı. Proje aşamasına geçildi. Ama tabiî ki orada yapacak olduğumuz kentsel dönüşüm ile ilgili halkımız ile protokol yapılması gerekiyor’’dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada teklif oy çokluğu ile kabul edildi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı devam meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başkanlığında gerçekleştirildi. Çok sayıda maddenin muhalefetin reddiyle oyçokluğuyla geçtiği mecliste, meclis üyeleri yeterli bilgilendirme olanağı yaratılmamasını eleştirdi. CHP’den İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, MHP’den de Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe dışında muhalefet belediye başkanlarının büyük bölümü toplantıya katılmadı.


TERÖRE...