01 / 05 / 2024

Antalya kepezaltı santrali

Antalya kepezaltı santrali

Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın yıllardır süren sorunlarına bir bir neşter vururken, Antalya'yı geleceğe taşıyacak olan vizyon projelere de imza atıyor.

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı ödemeleri mecliste!

Antalya'nın Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımı ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepezaltı ve Santral mahallelerinde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi inşaatının zamanında tamamlanmadığını anımsatan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kira yardımı ödemelerini de alamayan vatandaşın mağdur edildiğini belirtti.  

Kepezaltı Santral'in tapuları dağıtılacak!

Antalya Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 123 projesini açıkladı. Tütüncü, ''Kepezaltı Santral'in tapularını dağıtacağız'' dedi.

Kepezaltı Santral’de 19 bin konut inşa ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 1 milyon 319 bin metrekare alanda 19 bin konut inşa ediliyor'' dedi.

Antalya'da 15 bin konut dönüşecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Kepezaltı ve Santral mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti. Elmas, bölgede 15 bin konut dönüşeceğini söyledi.

Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Sur Yapı yapacak!

Açık usulle ihale edilen Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi kat karşılığı yaptırma işini Sur Yapı aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ihaleye iki firmanın katıldığını ama diğer firmanın teklif vermediğini kaydetti

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcu ticari alanların satışı ile ödenecek. Her iki mahallede de afet riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak.

Antalya Kepezaltı Santral'deki dönüşümde büyük ilerleme!

Yıkım işlemleri aralıksız devam ederken, bölgenin son hali gözle görülür biçimde belli olmaya başladı. îş makinelerinin durmadan sürdürdüğü yıkımlarda güvenli şeklide gerçekleşiyor.

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı verilecek mi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 3 bin 245 vatandaşa ev ve tapularmı kavuşturacak kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar sürerken, evlerini boşaltan vatandaşlar hala kira yardımını alamadılar.

Antalya Kepezaltı-Santral'deki dönüşümde yıkımlar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepezaltı-Santral mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Uzun yıllar oturdukları evlerini boşaltmak zorunda kalan ev sahipleri kiralık ev bulmakta ve taşınmakta zorluk yaşadıklarını ifade etti.

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de dönüşüm tahliyesi başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, ikinci ve asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı.

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşümü ne durumda?

Kepezaltı-Santral mahallelerinin sakinleri endişeli. Kentsel dönüşüm projesi ile yıllar sonra evlerine ve tapularına kavuşmayı bekleyen mahalle sakinleri bayram sonu başlayacak denilen fakat hala bir gelişme olamayan dönüşüm projesi konusunda tepkili..

Antalya kepezaltı santrali Haberi

Antalya kepezaltı santrali

Antalya Büyükşehir Belediyesi, projeleriyle sadece kent merkezinin değil, tüm ilçelerin de sorunlarını çözüyor. Büyükşehir'in en büyük projesi, Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Boğaçayı Projesi. Projede yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak.


KONYAALTI VE TÜNEKTEPE 

Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreye kavuşacak. Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekte simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak.


KRUVAZİYER LİMANI 

Büyükşehir Belediyesi'nin gözde projelerinden biri...