19 / 05 / 2024

Antalya Kepezdeki iki mahallede tapu sorunu çözüldü

Antalya Kepezdeki iki mahallede tapu sorunu çözüldü

Kepez tarihinin en büyük imar takas işleminin gerçekleştiği Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahallelerindeki imar revizyonu, yıllardır çözüm bekleyen mahalle sakinlerini sevindirdi.

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

İstanbul ile Antalya'da arsa ve arazi satılacak! İki büyükşehirde yatırım yapmak isteyenler dikkat!

İstanbul ve Antalya'da yer alan gayrimenkuller satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 13 Mart ve 20 Mart tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Antalya ve Ankara'da 38 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Antalya'da yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Arazilerin fiyatları 38 bin 500 TL ve 614 bin 980 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan Ankara ve Antalya'da arazi fırsatı! 86 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Antalya'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 86 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Eksik ve hatalı inşaat projeleri, maliyetleri katladı...

Antalya’daki iki okulun inşaat projesinde meydana gelen hatalar nedeni ile kamunun 32 milyon 184 bin TL’lik zarara uğratıldığı açığa çıktığı belirtildi. Hatayı düzeltmek için yapılan yeni projede, maliyet yüzde 200 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

Antalya Kaş'ta imarlı 2 arsa satılacak! Acil bakın!

Antalya İli Kaş Belediye Başkanlığı, Antalya Kaş'ta yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaş Belediyesi 2 arsa satacak! Antalya'da arsa arayanlar hemen bakın!

Kaş Belediye Başkanlığı, Antalya'da yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların yüz ölçümleri 2 bin 764 TL ve 4 bin 980 TL olarak açıklandı.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Gazipaşa Belediyesi Antalya'da iki arsa satacak! Antalya'da arsa arayanlar dikkat!

Antalya İli Gazipaşa Belediye Başkanlığı, Antalya Gazipaşa Aydıncık Mahallesi'nde yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış ihalesi 29 Mart tarihinde yapılacak.

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de çok sayıda insanın Antalya’ya göç etmesi ve burada ticari faaliyetlere başlamaları ile birlikte kurulan şirket sayısında yüzde 527 artış olduğu açıklandı.

Antalya Kepezdeki iki mahallede tapu sorunu çözüldü Haberi

Antalya Kepezdeki iki mahallede tapu sorunu çözüldü

Antalya Kepez Belediyesi'nin yıllardır çözüm bekleyen Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahallelerindeki tapu sorunu mutlu sonla noktalandı.


Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahalleleri'ndeki askeri alan üzerinde yapılan imar revizyonu sayesinde, ölen tapular kurtarıldı, kat artışı sağlandı, okul alanları düzenlendi ve mezarlık alanı genişletildi. Yıllardır süre gelen sorun yumağının 1 yıldır üzerinde çalışılan imar revizyonu ile çözülmesi, Kepez Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.


Fevzi Çakmak Mahallesi'nde konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti probleminin çözümü olarak, 23 milyon liralık takas işlemi gerçekleştirildi. İlçe tarihinin en büyük takası için, Defterdarlık ile Vakıflar İdaresi arasında her türlü anlaşma zemini oluşturuldu.


Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığının takas işlemi için anlaşması üzerine, mahalledeki en büyük engel ortadan kaldırılmış oldu.



Kütükçü mahallesinin mezarlık ihtiyacını çözmeye yönelik olarak, mezarlık alanını...