07 / 05 / 2024

Antalya Kındılçeşme inşaat ruhsatı

Antalya Kındılçeşme inşaat ruhsatı

Antalya'da çam ormanı ve denizin buluştuğu Kındılçeşme, 6 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından şirkete kiralanarak halka kapatıldı. Danıştay imar planlarını, yerel mahkeme firmanın inşaat ruhsatlarını iptal etti

TÜİK açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 104 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın Şubat ayı itibarıyla Ciro Endeksleri verilerini tek tek açıkladı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, toplam ciro yıllık olarak yüzde 85,1 oranında artarken bu oran endeksin alt kırılımlarından inşaat sektöründe yüzde 104 şeklinde gerçekleşti.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

Meşe 49 İnşaat Yazılım Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meşe 49 İnşaat Yazılım Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Umut Alper Meşe tarafından kuruldu.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

İnnovia Mühendislik Elektronik Eğitim İnşaat Tıbbi Ür.Petrokimya Ve Aracılık Hiz.San.Tic.Ltd.Şti. Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Mossaıby tarafından kuruldu.

Konyalım Proje Geliştirme Danışmanlık Yazılım Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Konyalım Proje Geliştirme Danışmanlık Yazılım Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kartal'da 380 bin TL sermaye bedeli ile Talih Aksoy tarafından kuruldu.

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'da inşaat gereksinimleri sebebiyle hem uluslararası camianın hem bizim dayanışmamıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağını belirtti...

Her yıl 10 bin inşaat mühendisi mezun oluyor! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Türkiye'de 150 bin inşaat mühendisinin olduğunu, üniversitelerden her yıl 10 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirtti.

Mesut Özil eşi Amine Gülşe için 20 milyon liralık ev alacak!

Mesut Özil, 8 aylık hamile olan eşi Amine Gülşe için 'baba jest' yaptı. Kızı için hazırlıklara başlayan yıldız futbolcu, Çeşme’de bulunan 15 milyon liralık villasına oyun parkı ile çocuk odası yaptırıyor. Mesut Özil’in İstanbul’da 20 milyon liralık bir villaya baktığı öğrenildi.

Antalya Kındılçeşme inşaat ruhsatı Haberi

Antalya Kındılçeşme inşaat ruhsatı

Çevreciler ve sivil toplum örgütleri alan yeniden halka açılacak diye beklerken firmanın inşaata kaçak devam ettiğini belirleyen Bakanlık 7 kez savcılığa suç duyurusunda bulundu, fakat savcılık hiçbir işlem yapmadı. 

Kındılçeşme, Antalya'nın Kemer ilçesinden 15 dakikalık yürüme mesafesinin ardından ulaşılan çam ağaçlarıyla kaplı denize sıfır kamp alanıydı. Fakat 2009 yılının 5 Ocak günü Çevre ve Orman Bakanlığınca onaylanan Beydağları Sahil Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı ve bu plana bağlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği uygulama ölçekli imar çalışmasıyla Kındılçeşme, kiralanabilir bir alan haline ve alan 29 yıllığına bir şirkete kiraya verildi. 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Antalya Barosu'yla birlikte 10 davacı, kiralamaya imkan tanıyan planların iptali için Danıştay'da dava açtı. Danıştay 6'ncı Dairesi, planlara ilişkin 11 Kasım 2009'da yürütmeyi durdurma...