04 / 05 / 2024

Antalya Limanı

Antalya Limanı

Antalya ile Serik arasındaki 12 kavşak projesinde son aşamaya gelindi. Demokrasi ve Çallı kavşaklarında 3. kat inşaatı başladı

Antalya'ya MS Europe kruvaziyer gemisi geldi!

Antalya'ya deniz yoluyla yılın ilk turistleri geldi. Port Akdeniz Antalya Limanı'na, MS Europa isimli gemi ile bu sabah 400 turist geldi.

Antalya Limanı kruvaziyer turizminde sezonu kapattı!

Kruvaziyer turizmin önemli duraklarından olan Antalya Limanı Port Akdeniz, kruvaziyer sezonunu Bahama bayraklı Amadea isimli yolcu gemisiyle kapattı. Liman, 2014 sezonunu 65 yolcu gemisiyle kapatmış oldu...

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı!

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı. Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Port Selection Antalya satışa çıktı! Yeni proje!

Kendirciler İnşaat tarafından, Antalya Konyaaltı Liman mahallesinde yükselecek olan Port Selection Antalya satışa çıktı. İşte Port Selection Antalya ile ilgili detaylar...

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı. 

Antalya Konyaaltı'na metro müjdesi!

Antalya’da metro ile ulaşım dönemi başlayacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Liman’dan başlayıp Ermenek’e kadar uzanacak yer altı metrosu yapılacağının müjdesini verdi.

Antalya Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip oldu. Proje kapsamında marina, otel, ticari alan, yat kulübü yer alacak.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede hayata geçirilecek yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türel, Büyük Liman'dan Kundu'ya kadar metro yapılacağını söyledi.

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

Antalya Boğaçayı’ndaki arsalar yeniden ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Boğaçayı Projesi kapsamında Liman Mahallesi'nde yer alan bazı  taşınmazlar belediyece onaylanacak projenin uygulanması şartıyla ikinci kez ihaleye çıkarılacak.

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Lara'ya yapılacak kruvaziyer yat limanı onaylandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Lara'da yapılacak kruvaziyer ve yat liman kompleksi projesine meclisten onay çıktığının müjdesini verdi.

Antalya Limanı Haberi

Antalya Limanı

Yılda on binlerce aracın kullandığı Antalya Limanı ile Serik güzergahında yer alan 12 kavşak projesinde son aşamaya gelindi. İlk etap çalışmaları Kasım ayındaki G20 Zirvesi öncesi tamamlanmış ve zirve sonuna kadar çalışmalara ara verilmişti. Aralık ayıyla birlikte ikinci etap kapsamında Demokrasi ve Çallı kavşaklarında çalışmalar başladı. Demokrasi Kavşağı'nda Gazi Bulvarı'ndan gelen ve Antalya Havalimanı istikametine devam eden güzergahta son aşama olarak bir köprü geçişi yapılıyor. Ayrıca yapılan köprü geçişinin devamındaki güzergahta yol genişletmeleri ile Düden Çayı üzerindeki köprüler de hayata geçiriliyor. 


MART SONUNA YETİŞECEK 

Çallı Kavşağı'nda ise Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ankette halkın onayının alınması sonrası ilk kazma vuruldu. Alt tünel geçiş projesi 2008 yılında hayata geçen Çallı Kavşağı, köprü ile birlikte üç katlı hale gelecek. Çallı Köprülü Kavşağı toplam 180 metre...