06 / 05 / 2024

Antalya Merkez kentsel dönüşüm mahalleleri

Antalya Merkez kentsel dönüşüm mahalleleri

Antalya'da 3 merkez ilçede 112 bin binanın depreme dayanıklılığı test edilecek. Testi geçemeyen bölgelerde kentsel dönüşüm gündeme gelecek.

 Antalya'da kentsel dönüşüm projeleri hak sahiplerine teslim edildi! 

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kepez ilçesinde yapımı tamamlanmış olan Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 545 konutun anahtarı, törenle hak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi. 

TOKİ Antalya Merkez 2022 Projesi tüm detaylarıyla! Sadece 240 ay vadeyle!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri kapsamında Antalya’da da yeni projeleri hayata sokacak. Peki, TOKİ Antalya Merkez Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Antalya Merkez kura sonucu 11 Mayıs 2020 kazananlar listesi!

Antalya Merkez kura sonucu 11 Mayıs 2020 kazananlar listesi haberimizde yer alıyor. İşte Antalya Merkez kura sonucu 11 Mayıs 2020 kazananlar listesi ve Antalya Merkez kura sonucu 11 Mayıs 2020 kazananlar listesi...

TOKİ Antalya Merkez kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi!

TOKİ Antalya Merkez kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Antalya Merkez kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi ve TOKİ Antalya 2020 kura sonuçları kazananlar listesi...

Kepez'de 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. 7 katlı binanın çatısına çıkartılan iş makinesinin katları yıkılırken, mahalleli de çalışmaları merakla izlendi.

Nevşehir’deki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart’ta atılacak!

Nevşehir’de TOKİ tarafından inşa edilecek 1. Etap Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tarihi belli oldu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Nevşehir’deki kentsel dönüşümün tarihi…

Nevşehir Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın büyük önem verdiği ve 'Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesi olacak' diye açıkladığı 1. Etabı içinde bulunan hak sahipleri görüşmeler yapılıyor.

Antalya'da kentsel dönüşüm planları yerel yönetimlere takıldı!

Antalya'da uygulamaya alınmayı bekleyen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yerel yönetimlere takıldı. Riskli yapıların tespiti için görev verilen belediyeler çalışmalarına başlamadı.

TOKİ Çankırı Merkez başvuruları 30 Eylül'de sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi için başvuru dönemi 30 Eylül tarihinde sona eriyor.

Antalya Merkez Bankası'nın tarihi binası için müze önerisi!

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde uzun süredir hizmet veren Merkez Bankası'nın tarihi binasının müzeye dönüştürülmesi önerildi.

TOKİ Çankırı dönüşüm projesinde sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm projesindeki konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Antalya Merkez kentsel dönüşüm mahalleleri Haberi

Antalya Merkez kentsel dönüşüm mahalleleri

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın çehresini değiştirmeye aday bir proje için kolları sıvadı. Antalya'daki binaların depreme dayanıklılığı ile ilgili iki kurum arasında 'Ortak Mesleki ve Teknik İşbirliği Protokolü' imza aşamasında. Protokolün kabulünün ardından Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez'de binaların deprem performansı incelenecek. 


PİLOT BÖLGE MEMUREVLERİ 

Hayata geçmesi halinde Antalya'nın çehresini değiştirecek konu ise ada bazında kentsel dönüşüm projeleri olacak. Depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkacak bölgelerde birkaç apartman birden yıkılarak yerine tüm konut yükünü karşılayacak yüksek bir bina ile sosyal donatı alanı yapılacak. Dönüşüm ilk olarak bir pilot bölgede gerçekleşecek. Düşünülen alanların başında Memurevleri Mahallesi var. 


112 BİN BİNA 

Konuyla ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Antalya'da 3 merkez ilçede toplam 112 bin binanın...