12 / 05 / 2024

Antalya Mevlevihanesi restorasyon

Antalya Mevlevihanesi restorasyon

Anadolu ' da kurulan ilk 4 mevlevihaneden biri olduğu bildirilen ve 1255 yılında yapılan Antalya Mevlevihanesi ' nin aslına uygun hale getirilmesi için restorasyon çalışması yürütülüyor...

Antalya Mevlevihanesi restore ediliyor!

Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan binadan başlanılan restorasyon çalışmaları binanın çatısındaki kiremitlerin yenilenmesi ile başladı. Mevlevihane restorasyon işinin bedeli 1 milyon 60 bin lira olan işin bitim süresi 250 gün olarak belirlendi

Antalya'daki tarihi düğmeli okul binası turizme kazandırılıyor!

Antalya'nın kendisine özgü düğmeli evleriyle ünlü Akseki ilçesinde inşa edildiği 1926 yılından beri ayakta kalmayı başaran okulda, restorasyon çalışmaları başladı

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da Antalya'da açılacak!

Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), 14 Kasım'da Antalya Expo Center'de kapılarını açacak.

Antalya'da 400 yıllık tarihi cami restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde, kentin simgelerinden Saat Kulesi’nin hemen yanında yer alan Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı..

Antalya Muratpaşa'da restorasyon başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Türkiye'de en fazla vakıf mülkünün Antalya'da bulunduğunu belirterek, "Antalya turizmin başkenti ama aynı zamanda bir vakıf şehri. Neredeyse tamamına yakını Muratpaşa vakfına ait." dedi.

Antalya Nasrettin Camii restore ediliyor!

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 1772 yılında yapılan 200 kişili Nasrettin Camii'nin restorasyon çalışmalarına başlandı. Camideki kurşunlar değiştirilecek ve duvarlarındaki çatlaklar giderilecek.

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları son aşamada!

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında so

Osmaniye Belediyesi restorasyon fuarına katıldı!

Osmaniye Belediyesi Antalya’da düzenlenen 23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'na katıldı.

Osmaniye Belediyesi YAPEX Restorasyon Fuarı'na katıldı!

Osmaniye Belediyesi Antalya'da düzenlenen 23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'na katıldı. Belediye, ÇEKÜL tarafından davet edilerek stant açtı.

Urla Belediyesi, Antalya Yapex Fuarı'na katıldı!

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Belediye Meclis Üyesi Öğün Ünal 18-21 Kasını 2015 tarihleri arasında restorasyon renovasyon ve kültür mirasını koruma teması ile Antalya Expo Center'da gerçekleşen Yapex Yapı Fuarı'na katıldı.

Edirne Belediyesi YAPEX Restorasyon Fuarı'na katıldı!

Edirne Belediyesi, 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da uluslararası boyutta bu yıl beşincisi düzenlenen Kırsal Yaşam Kırsal Yaşam konulu, YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda yer aldı.

Antalya Mevlevihanesi restorasyon Haberi

Antalya Mevlevihanesi restorasyon

Anadolu'da kurulan ilk 4 mevlevihaneden biri olduğu bildirilen ve 1255 yılında yapılan Antalya Mevlevihanesi'nin aslına uygun hale getirilmesi için restorasyon çalışması yürütülüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Acar: "Burası yaşayan bir müze olacak.Antalya'da bulunan mevlevihane, aslına uygun olarak restore ediliyor.


Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliğinin destekleriyle restorasyon çalışmalarına başlanılan Antalya Mevlevihanesi'nde, geçtiğimiz dönemlerde tahrip olan bölümler yeniden gün yüzüne çıkarılıyor.


Kayıtlarda 1255 yılında yaptırıldığı bildirilen mevlevihanenin bugüne kadar geçirdiği restorasyonlarda orijinal yapısından uzaklaştığı, bazı bölümlerinin zarar gördüğü belirlendi. Son olarak bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında sıva ile kapatılmış halde bir de kitabe bulundu.


Çalışmalar büyük oranda tamamlandı


İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevlevihanenin aslına uygun şekilde restore edilerek, kurulduğu dönemde olduğu gibi yine...