08 / 05 / 2024

antalya Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı

antalya Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira...

Antalya Konyaaltı-Varsak tramvayı için çalışmalar başladı!

Antalya'da hayata geçirilecek olan Konyaaltı- Varsak tramvay hattı için görüşmelere başladı.

Mustafa Geyikçi'den Antalya Finike'deki 'Kent Meydanı' projesine ilişkin açıklama!

Antalya’nın Finike ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Geyikçi, hayata geçirmeyi planladıkları 'Kent Meydanı' projesinin çıkmaza girdiğini dile getirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Antalya Elmalı'ya kent meydanı projesi geliyor!

Antalya Elmalı'da birçok sorunu çözmesi planlanan Elmalı Kent Meydanı Projesi hayata geçirilecek.

Antalya Elmalı'da Kent Meydanı inşa edilecek!

Antalya Elmalı Belediyesi,  ilçede bulunan birçok sorunu çözüme kavuşturacak Elmalı Kent Meydanı Projesi'ni hayata geçirecek.

Antalya'daki tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü!

Antalya'da tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü. Kazada yaralanan ya da ölen olmadı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın yeni tramvay hattını test etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da yeni yapılan tramvay hattını açtı ve test sürüşü yaptı. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, tramvayı Sakarya Bulvarı Durağı'na kadar kullandı...

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

Antalya'da havaalanı yapılması talebi TBMM'de!

Antalya'nın batısındaki ilçelere yakın bir mevkiye havaalanı yapılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı açılıyor!

Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim'de başlayacak. Antalya CM EXPO İş, İnşaat Makinaları Fuarı açılıyor.

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri Fuarı 4 Ekim'de Antalya'da!

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim tarihinde Antalya’da başlıyor. Fuarın lansmanı Ankara’da yapıldı.

antalya Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı Haberi

antalya Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.


Elvan, yazılı açıklamasında, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul'da Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını bakanlar kurulu kararı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının üstlendiğini bildirdi.


DİĞER METROLARLA ENTEGRASYON


Söz konusu kararnamenin 18 Şubat 2015 tarihli resmi gazetede yayınlandığını belirten Elvan, "Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirilmiş olup, 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluşmaktadır. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay'a uzatılma...