03 / 05 / 2024

Antalya müze saat ayarı

Antalya müze saat ayarı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Antalya' da müze ve ören yerlerine saat ayarı yaptı. Antalya'daki müze ve ören yerleri ziyaret saatleri yaz sezonuna göre değiştirildi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

Adana Müze Kompleksi açılacak mı?

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Antalya Müzesi'nin alanı genişletiliyor!

ATSO’nun iki ayrı meslek komitesi Antalya Müzesi alanın fiziki yetersiz olduğunu belirterek, Müze’nin yanındaki Meteoroloji ve Karayolları sosyal tesisleri alanının müzeye bırakılmasını istedi.

Antalya'ya 9 yeni müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

İzmir'deki Tarihi Asansör müze oluyor!

İzmir'in Saat Kulesi'nden sonra en bilinen yapılarından olan ve halen kullanılan Tarihi Asansör'ün kentin çok kültürlü yapısına dikkat çeken bir müze olarak hizmet vermesi önerildi.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

Kepez Dokuma Fabrikası müze olacak!

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası kompleksini ve mevcut imar planındaki 238 dönümlük park alanını, kendi imkanlarıyla müze, bilim, kültür, sanat merkezi ve kent parkı olarak Antalya’ya kazandırıyor.

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Antalya müze saat ayarı Haberi

Antalya müze saat ayarı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kış döneminde 08.00-17.00 saatlerindeki ziyarete açık olan müze ve ören yerleri ziyaretçi saatlerini, yaz sezonuna göre değiştirdi.


31 Mart 2014 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya, ileri saat uygulamasına geçilmesi ve turizm sezonundaki yoğunluk göz önünde bulundurularak geçildi.


Buna göre Antalya Müzesi ve Atatürk Evi Müzesi 09.00-19.00, Antalya Müzesine bağlı ören yerleri 08.00-19.00, Alanya ve Side Müzeleri ile bağlı birimleri 09.00-19.00, Elmalı Müzesi 09.00-18.00 saatlerinde ziyarete açık...