02 / 05 / 2024

Antalya OSB altyapı tahsis bedelleri

Antalya OSB altyapı tahsis bedelleri

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) arsa metrekare fiyatları, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: İzmir-Antalya 3 saate düşüyor! 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde (KGM) düzenlenen 73'üncü Bölge Müdürleri Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İzmir-Antalya arası 3 saatlik bir seyahat süresine düşecek" dedi. İşte son dakika açıklamasının detayları...

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Yeni OSB modelleri hayata geçirilmeli!

Antalya OSB ve Dünya Gazetesi Antalya Temsilciliği iş birliğinde yapılan Türk ve Dünya Ekonomisi konulu webinar toplantısında sanayici ve turizm sektörünün temsilcileri ekonomideki gelişmeleri ve beklentileri anlattı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Karabük OSB'de 35 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nca Karabük OSB'de altyapı yapım işi 35 milyon 73 bin 761 TL'ye kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

Antalya OSB, Nisan ve Mayıs ayı aidatları ile dükkan kiralarını almayacak!    

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı bölge sanayicilerinin giderlerini düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Antalya OSB'de 6.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Antalya 13. İcra Dairesi, Döşemealtı'nda bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki 3 katlı fabrikayı 6 milyon 573 bin 631 TL'ye satıyor.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Çorlu 1 OSB'de 42.1 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Çorlu 1 OSB alınana ait altyapı yapım işini 42 milyon 154 bin 258 TL'ye ihale ediyor.

Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'nin altyapı ihalesi çok yakında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Bakanlık olarak Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB'mizin inşallah en kısa zamanda altyapı ihalesi yapılacak. Ben burada bunun sözünü size veriyorum" dedi...

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

Antalya OSB'de sabit kur uygulamasına geçildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, sanayicilere ekonomik açıdan büyük destek sağlayacak bir adım attı. OSB katılımcılarının arsa taksit ve borç ödemeleri sabit kur üzerinden yapılacak.

Antalya OSB altyapı tahsis bedelleri Haberi

Antalya OSB altyapı tahsis bedelleri

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) arsa metrekare fiyatları, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi.


Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların metrekare fiyatı, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolar olarak revize etti. Yeni arsa metrekare fiyatı mevcut alanlar ve 5. tevsi alanda yapılacak yeni tahsislerde geçerli olacak.


Yaşanan artışın bir zorunluluk haline geldiğini belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “OSB’ler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Yapılan düzenleme arsa, alt ve üst yapı yatırımlarındaki maliyetlerin artmasından kaynaklanan bir zorunluluktur. Metrekare fiyatları, arsa bedeli ile arazi üzerine yapılan alt ve üst yapı yatırımları ile imar planı düzenlemesi sonucu oluşan toplam maliyet üzerinden hesaplanır...