02 / 05 / 2024

Antalya OSB elektrik

Antalya OSB elektrik

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firmalar tesislerin ihtiyacını karşılamak için Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu.

Antalya için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Antalya ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

İstanbul ve Antalya için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ve Antalya illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Antalya Kemer için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili, Kemer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrikaların değerinin çok altında satıldığını öne sürerek başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Süreç sonucunda OSB'de bulunan arsaların değeri yüzde 100'den fazla arttı. 

Antalya Korkutelili inşaatçılar iş yeri denetiminde!

Antalya Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ülkü, ilçede bulunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Yeni OSB modelleri hayata geçirilmeli!

Antalya OSB ve Dünya Gazetesi Antalya Temsilciliği iş birliğinde yapılan Türk ve Dünya Ekonomisi konulu webinar toplantısında sanayici ve turizm sektörünün temsilcileri ekonomideki gelişmeleri ve beklentileri anlattı...

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

OSB Uygulama Yönetmeliği sanayicileri rahatlatacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltıldığını, buralarda geri dönüşüm tesisi kurulabilmesine ve elektrik üretilebilmesine imkan sağlandığını dile getirdi.

Antalya OSB, Nisan ve Mayıs ayı aidatları ile dükkan kiralarını almayacak!    

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı bölge sanayicilerinin giderlerini düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Antalya'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya OSB elektrik Haberi

Antalya OSB elektrik

Firmalar fazla enerjiyi bedel karşılığında satabilecek Tarımdan gıda bir çok alanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerde bulunan firmalar, Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu. Firmalar ürettiği fazla enerjiyi TEİAŞ'ın Akarson Trafo Merkezi'ne verecek. 


Konuyla ilgili olarak yetkililerden aldığımız bilgiye güneş enerjisinden üretilen fazla enerjiyi 1 kw'ni 25 kuruştan satabilecek.


Firmalar talepleri değerlendirildi 

Antalya OSB'de Müdürlük'ün 3 ayrı 1000 KW'lik güneş enerjisi kurulumunda başvurusu değerlendirilirken bağlantı görüşü ve çağrı mektubu almaya hak kazandı. Detay Mermer Sanayi, Meytek, Tre Tasarım şirketlerinin de talepleri olumlu karşılandı. Yörükoğlu Süt Sanayi'nin yaptığı başvurusu ise Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün gelecek değerlendirme raporunun beklendiği bildirildi. 


Antalya...