28 / 04 / 2024

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrikaların değerinin çok altında satıldığını öne sürerek başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Süreç sonucunda OSB'de bulunan arsaların değeri yüzde 100'den fazla arttı. 



Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yaklaşık 5-6 senedir büyük mücadele verdikleri ‘ekspertiz’ sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. Hürriyet'ten  Ceren Deniz'in haberine göre; daha önce OSB’deki arazilerin metrekaresinin 300-500 arası olduğunu dile getiren Ali Bahar, ekspertiz uygulamasının ardından ise 856 TL’ye çıktığını açıkladı. Antalya OSB’nin toplam değerinin 1.8 milyar TL olduğunu söyleyen Bahar, bu değer artışının yatırımdan meydana geldiğini dile getirdi. dile getirdi.

Antalya Tenis İhtisas Kulübü (ATİK) toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştiren Ali Bahar, ekspertiz sorununun 5-6 senedir kendileri için büyük bir problem olduğunu dile getirdi. OSB’lerin bu konuda başarılı işlemler gerçekleştirdiğini söyleyen Bahar, “Aslında ekspertiz ve bilirkişi konusu turizmcilerin de çok sıkıntı yaşadığı bir konudur. Biz bunu Antalya OSB olarak başardık” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi nin değerinde rekor artış!

Fiyat heyet tarafından belirlenecek

Ali Bahar şunları söyledi: “Türkiye’de 352 OSB var. Bütün katma değerler aslında bu OSB’lerin üzerinde dönüyor. Geçmişte bizim değerimiz icradan satılan bir fabrika varsa o fabrikanın değeri ile ölçülüyordu. Bu konuyu en üst seviyede gündeme getirdik. Ekim 2020’den yapılan toplantıdan sonra 6 tane daha toplantı yaptık. OSB müteşebbis heyetinin belirlediği rakamın değerleme uzmanlarınca dikkate alınması konusunda bir sonuçla masadan kalktık.”

“Makinelerimizin hiç değeri yokken, çatılarımızın üzerindeki güneş panelleri, trafolar ve teknolojik ürünlerimizin de makine olarak ekspertizin içerisinde dahil olmasını gündeme getirdik. Bunda da başarılı olduk. Yaptığımız bu çalışmalar 4 Mayıs 2021’de İyi Uygulamalar Kılavuzu’na girdi. Beni bu konuda birçok turizmci de aradı. Tahsislerle ilgili çok dertli olduklarını söyleyerek nasıl bir yol izlediğimizi sordular. Süreçle ilgili bilgi verdim.”

OSB’NİN DEĞERİ 1.8 MİLYAR TL 

Antalya OSB ‘de 856 liraya çıkan metrekare tahsis fiyatında 2022’de yüzde 17 yükseleceğini olacağını belirten Bahar, mevcut verileri de şöyle aktardı: “Antalya OSB’nin şu anda 5 milyon 700 bin metrekare tahsis edilmiş alanı mevcut. Bu durumda OSB’nin arazi değeri 1.8 milyar TL. Bu mülkün artan değeri değil bu bizim yatırım gücümüzün artan değeridir. Bunları kanaviçe yapar gibi adım adım hayata geçirdik. Bu 1.8 milyar TL, istihdama, kaliteli teknolojik yatırıma, AR-GE’ye gidecek rakamlar.”

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!


Geri Dön