07 / 05 / 2024

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar

Antalya OSB'nin arsa metrekare fiyatları, arsa ve altyapı maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "OSB'ler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. " dedi.

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

Antalya OSB'de ilk tapular devredildi!

Antalya OSB'nin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak arazilerin hak sahipleri, tapularını Bölge Müdürlüğüne devrediyor. 

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Firma, yılsonuna kadar 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.

S2OSB’nin ikonik yönetim binasında Daikin konforu!

Sakarya 2. OSB Yönetim Binası ve Konferans Salonu Projesi’nin de iklimlendirme tercihi Daikin’den yana oldu. Tasarımı BİNAA tarafından yapılan ikonik yapı, aynı anda ısıtma ve soğutma yapabilen VRV IV Heat Recovery sistemi ile yaz kış kesintisiz konfora kavuştu.

Nilüfer OSB yönetim binasının temeli atıldı!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasının temeli atıldı. NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, yeni binanın önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren sanayicilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak amacıyla Organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Organize sanayi bölgelerinde yönetim kurulunun oluşturulması gerekiyor. Peki, OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Gebze Plastikçiler OSB'nin yeni yönetim binası açıldı!

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin İnönü Mahallesi Balçık Yolu üzerinde bulunan yeni yönetim merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı...

EXPO 2016 projesi Antalya'nın yüzünü güldürecek!

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, EXPO 2016 projesinin hem turizm kenti Antalya'nın hem de Türkiye'nin yüzünü ağartacağını ve kentin marka değerini arttıracağını söyledi.

Turgutlu OSB hedef yükseltti!

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların cazibesini daha da artırdı. Aynı zamanda Turgutlu Belediye Başkanı olan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin, 2015 hedeflerini yakaladıklarını ifade ederek, 2016'dan beklentilerini anlattı.

Antalya OSB'nin alt yapısı büyüyor!

ANTALYA OSB'nin 3'üncü tevsi alanında alt yapı işleri ihalede ön görülen tarihten önce tamamlandı. Doğalgaz hattının tesisine başlanan alandaki çalışmalar sona erdiğinde bölgedeki doğalgaz hattının uzunluğu 45 bin 875 metreye ulaşacak.

Antalya OSB’de arsa fiyatları yeniden düzenlendi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların metrekare fiyatı, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolar olarak revize etti.

Antalya OSB'de arsa fiyatları neden yenilendi?

Antalya OSB'nin arsa metrekare fiyatları, arsa ve altyapı maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "OSB'ler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. " dedi.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar Haberi

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolar olarak revize etti. 

Yeni arsa metrekare fiyatı mevcut alanlar ve 5'inci tevsi alanda yapılacak yeni tahsislerde geçerli olacak. Yaşanan artışın bir zorunluluk haline geldiğini belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, OSB'ler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. 

Yapılan düzenleme arsa, alt ve üst yapı yatırımlarındaki maliyetlerin artmasından kaynaklanan bir zorunluluktur. Metrekare fiyatları, arsa bedeliyle bazı arazi üzerine yapılan alt ve üst yapı yatırımları ile imar planı düzenlemesi sonucu oluşan toplam maliyet üzerinden hesaplanır ve üzerine her hangi bir kar oranı konmadan belirlenir. Son dönemde bu kalemlerde yaşanan ciddi fiyat artışları sonucunda böyle bir düzenleme yapılması gerekli dedi. Düzenlemenin bölgedeki mevcut sanayiciler için olumlu bir gelişme...