30 / 04 / 2024

Antalya planlaması

Antalya planlaması

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Antalya'da depreme hazırlıklı olabilmek için ciddi bir master plan çalışması yapmak gerek” dedi.

Antalya'nın acil bölgesel planlaması yapılmalı!

Elazığ depreminin Akdeniz’in de içinde yer aldığı bölgenin tamamını etkilediği için uyarılar yapan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, acilen bölgesel planlama yapılmasını ve riskli yapılara çözüm getirilmesini istedi.

Antalya Kırcami planı askıya çıktı!

Antalya'nın Doğuyaka, Mehmetçik ve Topçular Mahallelerini kapsayan Kırcami planlamasının kuzey bölümü parselasyonu askıya çıktı.

Antalya'nın en büyük AVM'sinin yol çalışmaları başladı!

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi kararları ile Antalya'nın en büyük AVM'sinin planlamasının askıya alındığı alanda imar planında yer alan yolların açımına başladı.

Antalya'da imar planlaması yanlış mı yapılıyor?

Beton yığınları arasında nefes alanları yaratılıyor Yanlış imar planları Antalya'yı beton yığını haline döndürürken, ilçe belediyeleri ardı ardına park ve spor alanları yaparak, apartmanlar arasındaki nefes alanlarını arttırmaya çalışıyorlar.

Antalya'da 10 bin 970 metrekare arsa satılacak

Antalya Serik Kadriye Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde bulunan 10 bin 970 metrekarelik arsayı satışa çıkardı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 196 gayrimenkul satıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 196 gayrimenkulü, 9 Şubat'tan itibaren ihaleyle satışa çıkaracak

Antalya Havalimanı yenileniyor!

Antalya Uluslararası Havalimanı'nı işleten Serhat Çeçen, Antalya Havalimanı'na 107 milyon avro tutarında yatırım yaptıklarını bildirdi

Tapu ve Kadastro, 2009'u Antalya'da değerlendirecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Antalya'da çalıştay düzenleyecek

Antalya'da mesire alanına sosyal tesis yaptırılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, mesire alanına sosyal tesis yaptırmak üzere ihale açtı

Antalya Limanı'ndaki eski tekneler kaldırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Müdürlüğü, terk edilmiş eski tekneleri kaldırarak limanda görsel kirliliği temizliyor

10 yaşını geçen oteller için yenilenme planlaması yapılmalı

OTMD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Toker, 10 yaşını geçen bütün oteller için yenilenme planlaması yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Antalya Limanı'nın yolcu salonu yenilenecek

Antalya Limanı'nda yolcu salonunun yenileneceği ve yaklaşık altı ay sürecek çalışmalar sırasında gelen yolculara çadırda hizmet verileceği bildirildi

Antalya'daki hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Maliye Bakanlığı tarafından Antalya'da özel hastane ile alışveriş merkezi ve ticaret merkezi yapmaya uygun Hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Antalya planlaması Haberi

Antalya planlaması

Depreme hazırlıklı olabilmek için ciddi bir master plan çalışması yapmak gerektiğini vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Balcı, “Antalya’da mevcut 3 tip yapı var. Bunlar, deprem hesabı yapılmayan yapılar, 4. derece deprem bölgesine göre yapılmış yapılar ve 2. derece deprem bölgesine göre yapılmış yapılar. Bu yapıların hepsinin birden depremde nasıl hareket edeceklerini bilmemiz zor. Bunun için ciddi bir master plan çalışmasına ihtiyacımız var. Yapı stoğumuzun depremde nasıl hareket edeceğini gün yüzüne çıkarmamız lazım. Bunun çalışmasını yapmalıyız” diye konuştu.


“KENTİ DEPREME HAZIRLAMALIYIZ”


Olası bir depreme hazırlıklı olabilmek için depreme dayanıklılığı az olan binaların depreme hazırlıklı hale getirilmesinin önemine işaret eden ve kentsel dönüşüme dikkat çeken Balcı, şunları dile getirdi:


“Depreme dayanıklılığı az olan binaların mutlaka güçlendirilmesi gerekiyor. Güçlendirme işlemi rantabl...