27 / 04 / 2024

antalya turist 2014

antalya turist 2014

Antalya' ya bu yılın ocak-ekim döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artarak 11,1 milyon kişiye çıktı...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Antalya yerli turist bekliyor!

Dünyayı her şey dahil sistemi ile tanıştıran Antalya, bu yılki yaralarını yerli turistle saracak. Hedef bu yıl 2.5 milyon yerli turist çekmek

Antalya'da konut satışları Eylül ayında yüzde 30 düştü!

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, Antalya'da 2014 Eylül ayında 6 bin 136 konut satıldığına işaret etti. Öncel, konut satışının 2015 Eylül ayında yüzde 30 oranında azalarak 4 bin 294 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 9,4 azaldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Antalya'da Rus turist kaybı 1 milyon!

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azaldı. Rus turist sayısı ise yüzde 32,4 geriledi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyon oldu!

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Antalya ve Gazipaşa Havalimanı’na Mayıs ayında 1 milyon 363 bin 927 turist geldi. Antalya’ya hava yoluyla yılın ilk beş ayında gelen turist sayısı 3 milyona yaklaştı.

Antalya sualtı müzesi 500 bin turist getirecek!

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

2015'te Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 11 azaldı!

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen turist sayısı 2014'ün aynı dönemine oranla yüzde 11 azalınca, sadece otellerin gelir kaybı 55 milyon euro oldu.

antalya turist 2014 Haberi

antalya turist 2014

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) ekim ayı turizm raporuna göre, ekim ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 gerileyen Antalya, 1 milyon 91 bin kişi ağırladı. Kente geçen yılın aynı ayında 1 milyon 155 bin kişi gelmişti. 

Antalya'ya bu yılın ocak-ekim döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artarak 11,1 milyon kişiye ulaştı. 

Yılın 10 aylık döneminde yüzde 5 büyüyen milyon yabancı turist geldi Rusya pazarından gelenlerin sayısı 3 milyon 303 binden 3 milyon 467 bine çıkarken, Almanya'dan gelenlerin sayısı da yüzde 5,1 artarak 2 milyon 625 binden 2 milyon 758 bin kişiye çıktı. 

Hollanda ve İngiltere pazarları ise geçen yılı tekrar ederken, İsveç, Ukrayna, Norveç, Avusturya, Fransa ve İtalya gibi...