27 / 04 / 2024

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.



Antalya Kültür Yolu Festivali için kentte bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Anadolu Ajansı muhabirine önemli açıklamalar yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizmde Türkiye genelinde 9 aylık verilere göre 42 milyar dolarlık bir rakama ulaşıldığını, sene sonu için 55,6 milyar dolarlık gelir hedefine doğru ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada söz konusu bu hedef açıklandıktan sonra 6 Şubat tarihindeki depremlerle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı gibi olayların yaşandığını hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Birçok olumsuz etkileri arka arkaya yaşamamıza rağmen orta vadeli programı uygun bir biçimde yönetiyoruz. Bu açıdan mutluluk verici. Antalya geneline bakıldığı zaman dün itibarıyla 15 milyon ziyaretçi sayısını aştı. Hem gelir hem turist sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 yılının üzerinde. Bu da oldukça sevindirici." dedi.

Turizm ile ilgili olarak 2018 yılında nitelikli bir geçiş hedefi koyduklarına dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, rakamların, bu hedefe emin adımlarla ilerlendiğini gösterdiğini kaydetti.

Açıklamasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen turizm gelirlerinde de ciddi bir artış yakalandığını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2017 yılının sonunda 67 dolar olan kişi başı gecelik harcama, geçen sene açıklanmış olan rakamlara bakıldığı zaman 100 dolara ulaştı. Söz konusu bu durum da politikamıza, stratejilerimize uygun bir biçimde sürecin geliştiğini gösteriyor. Bu durum da bizi oldukça sevindiriyor." değerlendirmesini yaptı.

Antalya ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Açıklamasında söz konusu sektörün yaşanan her olaydan olumlu veya olumsuz etkilendiğine değinen Bakan Ersoy, göreve geldiğinden bu yana çok sayıda krizle boğuştuklarını dile getirdi.

Açıklamasında göreve geldiğinde Thomas Cook iflası ile karşılaştıklarını, daha sonra küresel salgın sürecinin yaşandığına değinen Bakan Ersoy, akabinde Rusya-Ukrayna Savaşı, 11 şehri etkileyen deprem, seçim sürecinin yaşandığını dile getirdi. Ülkemizin bulunduğu coğrafya gereği krizlere maruz kalabildiğine değinen Bakan Ersoy, "Dün de krizler vardı, bugün de var, gelecekte de krizler olacak. Zaten eğer bu gerçekliği biliyorsak, önemli olan bu gerçeklikle yaşamayı öğrenmek." dedi.

DÜNYADA EN YOĞUN VE EN ETKİLİ TANITIM YAPAN ÜLKE OLDUK

Yaptığı açıklamada sektörü daha güçlü hale getirmek için 2019 yılında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını kurduklarına değinen Bakan Ersoy, şöyle konuştu: "Ajansın asli görevi, sektör ve devlet el ele verip başta tanıtım olacak şekilde turizm ile ilgili sorunlara hızlı bir çözüm getirmek. Bunu da başarıyla yönetiyoruz. Şu anda 200'den çok ülkede yoğun etkili tanıtım gerçekleştiriyoruz. Çok kısa zamanda dünyada en yoğun, en etkili tanıtım yapan ülke olduk. Bunun da sonuçlarını zaten gelen turist sayısında ve gelirlerinde görüyoruz. Süreç tamamlandı mı? Hayır, daha yapacak çok fazla işimiz var. Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor, çünkü ülkemizin turizm potansiyeli paha biçilmez. Aslında hepsini de kullanıyor değiliz." 

Turizmi 12 aya yaymak ve her kenti turizme dahil etmek için yoğun bir biçimde çalıştıklarına değinen Bakan Ersoy, hedefe doğru adımları istikrarlı bir biçimde attıklarını da kaydetti.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Milyonlarca emekliye son dakika duyurusu yapıldı! Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin!

5 bin TL'lik emekli ikramiyesi için geri sayım başladı! Aman dikkat, bu kişiler ikramiye alamayacak!


Geri Dön