27 / 04 / 2024

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.



Haftalık çalışmasına 7 Kasım Salı günü itibarıyla başlayacak olan Genel Kurulda, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmeleri devam edecek.

Söz konusu teklife göre, riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ya da idarece resen yapılabilecek. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, riskli yapıların yıktırılması için maliklere tek bir seferde 90 günden çok olmamak üzere süre verilecek, ayrıca yapıların tahliyesinin engellenmesi halinde kolluk kuvveti marifetiyle de tahliye yapılacak. Yine paylaşılan bilgilere göre, kentsel dönüşüm, maliklerin salt çoğunlukla almış olduğu karara istinaden yapılabilecek.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre söz konusu teklifte, deprem bölgesinde yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi sebebiyle yıkılamayan binalarla ilgili yargı süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik düzenleme de yer alıyor.

TBMM de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine de hız kesmeden devam edilecek. Ayrıca söz konusu komisyonda, 7 Kasım Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 8 Kasım Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı, 9 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı, 10 Kasım Cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri masaya yatırılacak.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmelerine de başlanması bekleniyor.

Salı ve çarşamba günü, Mecliste grubu olan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI KURULMUŞTU

Türkiye’de uzun zamandır devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için bir adım daha atılmış ve  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulmuştu. "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" bugünkü 32341 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış ve yürürlüğe girmişti.

İzmir'deki Zorlu Gökdeleni yine gündemde: ŞPO'dan izin vermeyin uyarısı! 

Edirne Merkez'de ticaret imarlı 3 arsa satılacak! İhalesi 16 Kasım'da!

Malatya'da 400 yeni sosyal konutun temeli atıldı!

 


Geri Dön