27 / 04 / 2024

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.



Haftalık çalışmasına yarın itibarıyla başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda aynı gün 12. Kalkınma Planı'nın görüşülmesi de planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, ayrıca TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri kapsayan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine başlanması planlanıyor.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu teklifle, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremler sebebiyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen bölgelerde söz konusu bu depremlerin ve akabinde yaşanan depremlerin etkisiyle meydana gelen hasarlarla bağlantılı olması kaydıyla, hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni usuller getiriliyor. Söz konusu bu düzenlemeyle yargı süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

TBMM de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Merakla beklenen söz konusu kanun teklifine göre, riskli binaların yıktırılması için maliklere tek bir seferde 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek, binaların tahliyesinin engellenmesi halinde kolluk kuvveti marifetiyle de tahliye yapılacak. Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, kentsel dönüşüm, maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara istinaden gerçekleştirilebilecek.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİN TAKVİMİ

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Plan ve Bütçe Komisyonunda da 2024 bütçesinin görüşmeleri sürdürülecek. Aktarılan detaylara göre, komisyonda, 31 Ekim Salı günü Hazine ve Maliye Bakanlığının, 1 Kasım Çarşamba günü Ticaret Bakanlığının, 2 Kasım Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 3 Kasım Cuma günü de Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçeleri masaya yatırılacak.

Yine aktarılan detaylara göre, bu hafta TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu da toplanacak.

Salı ve çarşamba günü de Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

TOKİ  İzmir  deprem konutlarının teslimleri tamam: 3 bin 887 adet deprem konutu afetzedelere teslim edildi!

TOKİ Erzincan projesinde son dakika! 158 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 


Geri Dön