04 / 05 / 2024

Antalya ulaşım soru önergesi tbmm

Antalya ulaşım soru önergesi tbmm

ESKİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Lütfi Elvanın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi...

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışmaları mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuya ilişkin 9 soru hazırladı..

Manisa Kula'nın ulaşım sorunu mecliste!

Manisa Kula'da yapılması talep edilen ulaşım düzenlemesi meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de!

Beyşehir Gölü'nde yer alan Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de konu oldu. CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde'deki demiryolu ulaşımına ilişkin 5 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli'ndeki demiryolu ulaşımı ile ilgili bazı ihtiyaçlara ilişkin Bakan Ahmet Arslan'a 5 soru sordu..

Düzce Gümüşova'daki köylerin ulaşım sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı bazı köylerin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Arslan'a iletti..

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın 19 ilçesi için hazırlanan ulaşım master planında son aşamaya gelindi. Plan için ön izinlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın anayasası olacağını söyledi.

Ankara Ana Ulaşım Planı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Ana Ulaşım Planı'nın hazırlanma sürecine ve Ankara'nın ulaşım ihtiyaçları meclis gündemin

Antalya ulaşım soru önergesi tbmm Haberi

Antalya ulaşım soru önergesi tbmm

ESKİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Lütfi Elvanın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Günay, önergesinde demiryolundan, otoyola kadar Antalya'mn ulaşımıyla ilgili birçok proje hakkında bilgi sordu. 

Önergesinde, kentin aynca tanmsal üretim ve ihracatta da önemli merkezlerden biri olduğuna işaret eden Günay, "Antalya'nın ulaşım alt yapışırım her alanda gelişmesi, Türkiye ekonomisinin gelişmesi açısından da çok önemli, hayati ve ivedidir. Oysa bu alt yapının, şu anda -ülke için taşıdığı öneme uygun oranda- yeterli ve mükemmel olduğu söylenemez. Bu nedenle, aşağıdaki sorulanmın sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim." ifadesine yer verdi. 


RAYLI SİSTEMİ DE SORDU 

İzmir Milletvekili olan eski bakan Günay, Bakan Lütfi Elvan'a; Antalya Havalimanı ile Kemer ve Alanya...