29 / 04 / 2024

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kayseri Develi deki ulaşım sorunu mecliste!

MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalçın sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Yalçın önergesinde "Kayseri İli Develi İlçesine bağlı Yenice, Çukuryurt, Beşkardeş Mahalleleri, bölgeye yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle sular altında kalmış ve aynı yerleşim yakınlarına yapılanmıştır. Barajım karşı tarafından işledikleri tarım arazileri olan mahalle sakinleri, önceden kullandıkları köprü ve yolları sular altında kalması sebebiyle daha önceden 2 kilometrelik bir yol giderken, baraj yapımı sonrası 30 kilometre gidiş, 30 kilometre dönüş günlük 60 kilometre yol mesafesi kat etmektedirler. Bu durumdan civarda bulunan diğer mahalleler de etkilenmektedir. Buraya yapılacak yeni bir köprü vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin mağduriyetini tamamen ortadan kaldıracaktır.

Bu bilgiler ışında,

1- Gümüşören Barajı altında kalan köprü ve yolların yerine yeni köprü ve yollar yapma hususunda çalışmalarınız var mıdır? Varsa bunlar hangi aşamadadır?

2- Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmalarına neden olan ulaşım sıkıntılarının giderilmesi taleplerini karşılamayı düşünüyor musunuz? 

 


Geri Dön