28 / 04 / 2024

Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de!

Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de!

Beyşehir Gölü'nde yer alan Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de konu oldu. CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Mada Adası nın ulaşım sorunu TBMM de!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Beyşehir Gölü'nde yer alan Mada Adası'nın ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı Bakır sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Bakır önergesinde, Beyşehir gölünde yer alan İsparta Şarkikaraağaç ilçesi Gedikli köyüne bağlı Mada adasının yaklaşık 8220 hektarlık bir araziye sahip olduğunu ve buranın aynı zamanda Beyşehir gölünde yerleşim olan tek ada olduğunu belirtti.

Doğal güzelliğiyle büyüleyen bu adanın sakinlerinin ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Bakır "Okul, bakkal, sağlık ocağı gibi ihtiyaçların adada karşılanmaması sebebiyle özellikle kış aylarında yaşam ve ulaşım çok problemli bir hal almaktadır. Aileler yatılı okullarda okuyan çocuklarını görmek ve tek geçim kaynağı balıklarım satmak için karşı kıyıya polyester kayıklarla geçmek zorunda kalmaktadırlar. Ayrıca acil sağlık sorunları olduğunda da müdahale edilememektedir. Mada adamızın kıyıya uzaklığı ise' yaklaşık 700-800 mt. Civarındadır." diyerek bu kapsamda 3 soru sordu.

Bakır'ın soruları

1- Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı bu adanın ulaşım sorununa ilişkin bakanlığınız tarafından üretilmiş bir proje bulunmakta mıdır? Varsa ne zaman icra edilecektir? Yoksa bir planlama ve projelendirme yapılacak mıdır? Vatandaşlarımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir?

2- Milli park sınırlan içerisinde yer alan Mada adasından kıyıya geçiş için köy halkının da talep ettiği köprü yapımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

3- Kendi kaderlerine terk edilen Mada adası sakinlerinin bir diğer talebi de teleferik yapımıdır. Turizme de katkı sağlayacak bu projenin gerçekleştirilmesi hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz?


 


Geri Dön