27 / 04 / 2024

Artvin Borçka Karşıköy'ün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Borçka Karşıköy'ün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili Borçka ilçesine bağlı bir köyün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..



Artvin Borçka Karşıköy ün ulaşım sorunu mecliste!


Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili Borçka ilçesine bağlı bir köyün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Bayraktutan, Karşıköy’ü Çavuşlu’ya bağlayan köprüye de değindi.


Bayraktutan önergesinde "Artvin İli Borçka İlçesine bağlı Karşıköy köyünde ulaşmn popunu mevcuttur. Karşıköy’ün yüksek mahallesini Çavuştu köyüne bağlayaryrapröye ihtiyaç vardır. Seçimlerde söz verilmiş olmasına rağmen yılan hikayesine aönen bu köprü ulaşımı rahatlatacak köy halkının beklentisine cevap verip yaşanan mağduriyeti giderecektir. Çünkü Çavuşlu köyüne giden vatandaş söz konusu köprü yapılırsa 7-8 KM’lik yol güzergahını boş yere gitmemiş olacaktır. O nedenledir ki yöre halkı Karşıköy’ü Çavuşlu’ya bağlayan köprünün yapımını ivedilikle beklemektedir." dedi.


Bayraktutan'ın soruları


1-Artvin İli Borçka İlçesine bağlı Karşıköy’ün sorunları hakkında Bakanlığınıza bağlı ilgili kurumların çalışmaları mevcut mudur?


2-Borçka ilçesine bağlı Karşıköy’ü Çavuşlu köyüne bağlayacak köprü ihtiyacını ne zaman karşılamayı, söz konusu köprüyü ne zaman hizmete açmayı düşünüyorsunuz? Bir takvim açıklar mısınız?





Geri Dön