03 / 05 / 2024

Artvin Hopa'nın ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Hopa'nın ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesine bağlı bir köyün sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Artvin Hopa nın ulaşım sorunu mecliste!


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesine bağlı bir köyün sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Bayraktutan önergesinde "Artvin İli Hopa ilçesine bağlı Yoldere köyünün bazı sorunları mevcuttur. Yoldere köylüleri 24 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan sel afeti neticesinde gerekli yardımları alamamaktan şikayetçidir. Yoldere köyünde 6 adet köprü kullanılmamaktadır. Ayrıca köyde sel afeti neticesinde evleri yıkılıp 3 şehit verdiğimiz vatandaşlarımızın da evleri henüz yapılmamıştır. Yine yoldere ulaşım sorunu mevcuttur. Tüm müracaatlara rağmen köyü mahallesinde ihtiyaç duyulan içme suyu sorunu çözülmemiştir.


Yoldere köy halkı talep ettikleri sorunların çözümü ivedilikle hayata geçirilmeli Yoldere köyünün ihtiyaçları karşılanmalıdır." diyerek 5 soru sordu.


1. Artvin İli Hopa İlçesi Yoldere köyünün sorunları hakkında ilgili kurumlarınızın bilgisi ve çalışmaları var mıdır? Yoldere köyünün sorunları nelerdir ne zaman giderilecektir?


2. 24 Ağustoa 2015 tarihinde sel afetinde hayatını kaybeden şehidimizin afette yıkılan evi yapılıp ailesine teslim edilmiş midir? Hangi aşamadadır? Ev ne zaman teslim edilecektir?


3. Yoldere köyünün ihtiyaç duyduğu istinat duvarları ve tahribat görmüş 6 adet köprü ne zaman onarılıp hizmete sunulacaktır?


4. Yoldere köyünde içme suyu sorunu var mıdır? Ne zaman bu sorun giderilecektir?


5. Yoldere köyünün ulaşım sorunu mevcut mudur? Yol sorunu hakkında başlattığınız veya başlatacağınız bir çalışma var mıdır?




Geri Dön