29 / 04 / 2024

Ankara'nın ulaşım sorunu meclise taşındı!

Ankara'nın ulaşım sorunu meclise taşındı!

Ankara Milletvekili Mustafa Mit, Ankara'nın ulaşım sorununu meclise taşıdı. Mit, Metro ulaşımından sonraki ringlerde yeterli otobüs tahsis edilemediğini dile getirdi..



Ankara nın ulaşım sorunu meclise taşındı!


Ankara Milletvekili Mustafa Mit, Ankara'nın ulaşım sorununu meclise taşıdı. Toplantıda konuşan Mit "Ankara dünyada en az turist ağırlayan başkenttir. Tarihî ve coğrafi özellikleri açısından, özellikle termal turizm açısından da son derece elverişli bir kent olmasına rağmen bundan da gerekli payı alamamaktadır. Yapılan alt ve üst geçitlere rağmen trafik neredeyse günün her saatinde sıkışık bir vaziyettedir." diyerek konuyu ulaşıma getirdi.


Metro ulaşımından sonraki ringlerde yeterli otobüs tahsis edilemediğini dile getiren Mit konuşmasına şu şekilde devam etti;


"Büyükşehir Yasası'yla bütün köyler mahalle olduğundan ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Üniversite şehri olan Ankara'da hâlâ yurt problemleri çözülememiş, öğrencilerimizin paso ücretleri de çok pahalıdır. Şehirlerarası otobüs terminali semtlere çok uzak olmakta ve semtlerden terminale, terminalden de semtlere gidişte zorlanılmaktadır. Metropol ilçeler nüfus ve konum itibarıyla çok büyümüşlerdir; idari yapılanma yeniden gözden geçirilmeli, yeniden ilçeler ihdas edilmelidir.


Ankara, şehir meydanı olmayan tek başkenttir, Ulus ve Kızılay bir plan dâhilinde şehir meydanı hâline getirilmelidir. Fuar ve kongre merkezi yapımı hızlandırılmalıdır.


Siteler ve GİMAT'a organize sanayi bölgesi statüsü verilmelidir. OSTİM, Sincan, Malıköy sanayileri her açıdan teşvik edilerek geliştirilmelidir. Siteler'e mutlaka metro hattı götürülmelidir. Siteler'de otopark sorunu çözülmelidir.



Keçiören bölgesinde okul sıkıntısı hat safhadadır. Keçiören, Yenimahalle, Aydınlıkevler ve Siteler bölgesinde ulaşım planı yeniden yapılmalıdır. Metropol ilçelerde adliyeler açılmalıdır. Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleri mağdur edilmektedir; adil çözüm uygulanmalı, rantiyecilikten uzaklaşılmalıdır. Bütün köyler mahalle olduğundan büyükşehir imkânları köylere ulaşmamaktadır. Kendi imkânlarıyla yapmış oldukları şebeke ve yüzyıllardır kullandıkları su, köylülere parayla satılmaktadır. Büyükşehir sadece grup yollarına bakmakta, köy yolları bakımsızlıktan yol olmaktan çıkmıştır."





Geri Dön