03 / 05 / 2024

İzmit'in ulaşım sorunu meclise taşındı!

İzmit'in ulaşım sorunu meclise taşındı!

Lütfü Türkkan “Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’in en büyük sorunlarından biri ulaşımdır. İzmit’te insanlar bir yerden bir yere gitmekte büyük sıkıntı çekmektedirler. İzmit’te toplu taşımanın kalitesiz, sistemsiz ve pahalı olduğu aşikardır" dedi




MHP’li Lütfü Türkkan bu kez İzmit’in ulaşım sorununu Meclis gündemine taşıdı. Önergesinde İzmitlilerin bir yerden bir yere gitmekte büyük sıkıntı çektiğine vurgu yapan Türkkan, İzmit’te birkaç yıl sonra toplu taşıma sisteminin iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu önerge şöyle; “Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’in en büyük sorunlarından biri ulaşımdır. İzmit’te insanlar bir yerden bir yere gitmekte büyük sıkıntı çekmektedirler. İzmit’te toplu taşımanın kalitesiz, sistemsiz ve pahalı olduğu aşikardır.

 

GÜNDE SADECE BİR KEZ

İzmit’in bazı mahallelerinden günde sadece bir kez toplu taşıma aracı geçmektedir. Nüfusu her geçen gün artan İzmit’te birkaç yıl sonra toplu taşıma sistemi iflas etme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu nedenle, İzmit’de yaşanan ulaşım sorununun çözümü için genel bir proje var mıdır? İzmit’in en kalabalık yerlerinden biri olan Alikahya bölgesinde ulaşım sorunu git gide büyümektedir. Saat başı geçen otobüsler İzmit merkeze girmemektedir, vatandaşlar mağdur olmaktadır. Bu bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

 

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK Mİ?

Halk otobüsü işletmecilerinin bir bölümü 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşınma kuralını uygulamaktadır. Bu konuda halk otobüsü sahiplerinin ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek midir? Ayazma mahallesinde oturanların ulaşım probleminin çözülmesi için neler yapılacaktır? Üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı bu mahalleye üniversiteye giden bir ring kurulması düşünülmekte midir? İzmit içinde sefer yapan otobüslere engelliler için mekanizma yapılacak mıdır?”



Manşet Kocaeli




Geri Dön