29 / 04 / 2024

Niğde'nin ulaşım sorunu mecliste!

Niğde'nin ulaşım sorunu mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin ulaşım sorununu Meclise taşıdı. Gürer, 6 Nisan 2016 tarihinde yapılan TBMM 68. Birleşim toplantısında köylülerin ulaşımda yaşadığı sorunları anlattı..



Niğde nin ulaşım sorunu mecliste!


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin ulaşım sorununu Meclise taşıdı. Gürer, 6 Nisan 2016 tarihinde yapılan TBMM 68. Birleşim toplantısında konuştu.


Gürer, "Niğde merkeze bağlı eski adı Valısa olan tarihî Yaylayolu köyünü ziyaret ettim. Köyün içinden geçen yolun maden taşıyan kamyonlar tarafından kullanılmasıyla köy halkı mağdur durumdadır. Her gün 100'ün üzerinde kamyon köy içinden geçmektedir. Tarım faaliyet alanları, meralar, köy içme su deposu dahi kamyon geçişiyle oluşan tozun etkisi altındadır. 


Köy, yetkililere başvurmuş, çözüm için yolun köy dışına, 1 kilometre aşağı alınmasını istemişse de bu dilekleri bu güne kadar yerine getirilmemiştir. Köy halkı "Köyleri şehir yapacağız.' diyorlardı, köyde yaşamımızı zora soktular." diye dert yanmaktadır. Yetkililerin bu konuyu bir an önce ele almasını diliyorum." dedi.


"Ayrıca yine ziyaret ettiğim Murtaza Köyü'yle Hacıabdullah Kasabası arasındaki yol oldukça bozuktur. Köye ulaşım yolları yanında köy içi yollar da ulaşıma engel durumdadır. 


Bu köylerimizin de yollarının yapılması talep edilmektedir. Murtaza Köyü-Hacıabdullah arasındaki tarihî kalenin de beş yıl önce onarılacağı sözü verildiği hâlde hiçbir işlem yapılmamıştır." diye ekledi.






Geri Dön