29 / 04 / 2024

Kırklareli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Kırklareli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gündoğdu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..



Kırklareli nin ulaşım sorunu mecliste!


Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gündoğdu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Gündoğdu önergesinde "Trakya bölgemizin gözde yerleşim merkezi olan Kırklareli, tarih öncesi konumu itibariyle dikkat çeken, pek çok antik yerleşim merkezine sahip bir ilimizdir.


Bilindiği gibi kentlerin gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi de ulaşım imkânlarının hızlı, kaliteli ve güvenli olmasıdır.


Kırklareli İlimizi komşu illerimize bağlayan yollarının yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır.


Ayrıca, bozuk ve standart dışı yollar araçlarda ciddi hasarların meydana gelmesine, ekonomik kayıplar yaşanmasına neden olmaktadır." diyerek 2 soru sordu.


Gündoğdu'nun soruları

1- 14 yıldır Kırklareli'nin ulaşımını modernleştiremeyen, karayolları güvenliğini sağlayamayan AKP Hükümetlerinin yeni göreve gelmiş bir bakanı olarak Kırklareli'nin iç yolları ve komşu illerle bağlantısını sağlayan karayolları, deniz, hava ve demiryollarında hangi çalışmaları, ne kadar sürede yapacaksınız?


2- 14 yıllık AKP iktidarlarınız döneminde tamamlayamadığınız Kırklareli-Edirne bölünmüş karayolu ne zaman tamamlanacak ve halkımızın hizmetine açılacaktır?





Geri Dön