07 / 05 / 2024

Bursa'nın ulaşım sorunu mecliste!

Bursa'nın ulaşım sorunu mecliste!

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'nın bazı ilçelerinde bulunan yollarda yaşanan toprak kaymalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu..



Bursa nın ulaşım sorunu mecliste!


Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'nın bazı ilçelerinde bulunan yollarda yaşanan toprak kaymalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu. 


Türkiye’nin 4. büyük kenti olan Bursa’da hala ulaşım sorunu yaşanmakta olduğunu dile getiren Kayışoğlu, "Harmancık-Keles, Keles-İnegöl, Büyükorhan-Mustafakemalpaşa gibi birbirine komşu ilçeler arasında bugün bile doğrudan ulaşım sağlamadığı gibi köy yolları da arzu edilen düzeyde değildir." dedi.


Bursa’nın dört dağ ilçesi olarak adlandırılan Orhaneli, Keleş, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerine ulaşımı sağlayan güzergâhta yapılan iyileştirmelerin ise amacına tam anlamıyla ulaşamadığı ifade eden Kayışoğlu bu durumun yaşanan kaymalardan ve göçüklerden anlaşıldığını belirtti.


Kayışoğlu'nun soruları


1. Bursa merkezle ilçeleri Orhaneli, Keleş, Harmancık, Büyükorhan ile Balıkesir’in Dursunbey, Kütahya’nın Tavşanlı ve Tunçbilek ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan güzergahta yapılan duble yol çalışmasının bitiminin ardından meydana gelen toprak kaymasının nedeni nedir?


2. Yaşanan bu toprak kayması nedeniyle duble yol güzergahında herhangi bir değişikliğe gidilecek midir?


3. Meydana gelen göçme nedeniyle devletin zararı ne kadar olmuştur?


4. Bu zarar kimden karşılanacaktır?


5. Duble yol güzergâhının Bursa yönüne doğru Misi köyü kavşağı civarında yaşanan toprak kaymasının kaldırılması için yapılan bir çalışma söz konusu mudur?






Geri Dön