06 / 05 / 2024

Antalya yabancı konut satışı

Antalya yabancı konut satışı

ANTALYA ekonomisinde tarım ve turizm başta olmak üzere birçok sektörde özellikle Rusya’nın etkisiyle yaşanan olumsuz tablolar, gayrimenkul sektöründe de ciddi şekilde hissedildi.

Antalya yabancı konut satışında birinci!

Antalya’da, 2016 yılı Ekim ayında yabancılara konut satışı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30’luk düşüşle 467 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde Ekim ayındaki toplam rakam bin 556 olurken, Antalya 467 satışla ilk sırada yer aldı. Antalya’yı 423 konut satışıyla İstanbul izledi.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Sur Yapı Vitrin Antalya'da  2 milyon TL peşinat, yüzde 10 indirim fırsatı!

Sur Yapı tarafından Antalya'da inşa edilen Vitrin Antalya projesinde   2 milyon peşinat, yüzde 10 indirim fırsatı devam ediyor. Peki Sur Yapı Vitrin Antalya'da konut fiyatları ne kadar?

1207 Antalya Prestige 1. Etap konutları yüzde 25 indirimle satışta! Yeni proje

Ekpa İnşaat tarafından Antalya'da inşa edilen 1207 Antalya Prestige konut projesi 3 etaptan oluşuyor. 1207 Antalya Prestige projesinin ilk etabı satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Kepez Belediyesi, Antalya'da konut imarlı 3 arsa satıyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanlığı, Antalya Kepez'de yer alan konut imarlı üç arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 7 Aralık tarihinde yapılacak.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

The Love Collection Antalya yüzde 50'si peşin, kalanı teslime kadar taksitle satışta! Yeni proje! 

The Love Collection Antalya projesinde konut satışları devam ediyor. Projede 1+1 ve 2+1 konut tipleri bulunuyor. Peki The Love Collection projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Palm Selection 15 ay sıfır vade fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Palm Selection Antalya'da konut satışları başladı. Antalya Konyaaltı Liman mahallesinde hayata geçiriliyor. Peki Palm Selection projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Antalya yabancı konut satışı Haberi

Antalya yabancı konut satışı

ANTALYA ekonomisinde tarım ve turizm başta olmak üzere birçok sektörde özellikle Rusya’nın etkisiyle yaşanan olumsuz tablolar, gayrimenkul sektöründe de ciddi şekilde hissedildi.


Antalya’da uzun yıllardır yerli ve yabancılara yönelik gayrimenkul sektöründe hizmet veren Özgün Grup bünyesindeki Helmann firması Yönetim Kurulu Başkanı ve ekonomist Selman Özgün, gayrimenkul sektörünün zor günler yaşadığını söyledi. Her ne kadar ’2017 çok güzel geçecek, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz’ diyen şirket patronları görülse de onların da kara kara düşündüklerini dile getiren Selman Özgün, "2017 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik konjonktür nedeniyle birçok sektör gibi gayrimenkul sektörü de durgunluk dönemini yaşıyor. Hammadde ve malzemelerin ithal olmasından dolayı üretici açısından bir maliyet artışı olmuştur" dedi. 


SENETLE SATIŞ DÖNEMİ BAŞLADI


Olumsuz piyasa koşulları nedeniyle talebin durma noktasına geldiğine işaret eden Özgün, "Yatırımcılar banka...