27 / 04 / 2024

antalyada bulunan parklar

antalyada bulunan parklar

Tur operatörlerinin broşürlerinde yer alan Antalya'nın 5 milyon yılda oluşmuş Falezler üzerindeki Atatürk Parkı, yeniden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.

Kağıthane'deki deprem parkları maliyetini karşıladı!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Başkan Fazlı Kılıç, Kağıthane’de bulunan deprem parklarının denetimini yaptı. Parkların içerisine yapılan ilk yardım depolarının güneş ve rüzgar enerjisi kullanımından elde edilen elektrik ile maliyetlerini 2 yıl içerisinde karşıladığı belirtildi.

Malatya Akçadağ Başpınar Parkı'nda bulunan taşınmazlar incelendi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde belediyeye ait park içerisinde bulunan taşınmazda inceleme yaptı.

Mersin Akdeniz'deki Cengiz Topel Parkı yenilendi!

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlamış parkların revizyonu çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, son olarak Nusratiye Mahallesinde bulunan Cengiz Topel Parkını baştanbaşa yenileyerek Mahalle halkının hizmetine sundu.

Kumluca Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletme yıkıldı!

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı bulunan işletme, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan’da kaçak başka işletmeler de bulunduğunu söyledi.

Samsun İlkadım'da güvenli parklara ilk adım atıldı!

İlkadım Belediyesi ilçe genelinde bulunan parklar için başlattığı iyileştirme çalışmaları kapsamında park alanlarında bulunan aydınlatma sistemlerini yeniledi.

Yıldırım'daki parklar yenileniyor!

Yıldırım Belediyesi park revizyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye 261 çocuk oyun parkı ve 81 dinlenme parkında 328 bin metrekare yeşil alana sahip ilçenin dört bir yanında bulunan parklarda yenileme çalışması başlattı...

Manisa'daki Botanik Parklar yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilçede bulunan 3 Botanik Parkı yenileniyor. Botanik Parkları; yürüyüş yolları, spor aletleri ve aydınlatmalarla yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Samsun'daki tabiat parklarının geleceği masaya yatırıldı!

Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

Gümüşhane'deki parklar yenileniyor!

Gümüşhane Belediyesi park düzenleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptığı açıklamada kentte bulunan ve eskiyen parkların tümünde yenileme çalışması başlattıklarını kaydetti.

Ulus'ta bulunan TİKA binası yıkılacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus'ta bulunan TİKA binasının yıkılması kararlaştırıldı. Büyükşehir'in bölgedeki çalışmaları sırasında binanın eski, virane ve salaş durumda olduğu belirlendi.

Bayraklı'daki parklar yenileniyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçenin dört bir yanına yeni yeşil alanları kazandırırken, mevcut parkları elden geçiriyor. Bu yıl içerisinde 5 mahallede 13 bin 500 metrekarelik park alanı yenilendi.

Bayraklı'da parklar yenileniyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçenin dört bir yanına yeni yeşil alanları kazandırırken, mevcut parkları elden geçiriyor. Bu yıl içerisinde 5 mahallede 13 bin 500 metrekarelik park alanı yenilendi.

Bayraklı'da parklar yenileniyor!

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çay Mahallesi, Tepekule, Osmangazi, Adalet ve Manavkuyu Mahallelerinde bulunan mevcut parkları revize ederek, modern görünümlü alanları vatandaşlara kazandırdı.

antalyada bulunan parklar Haberi

antalyada bulunan parklar

Konyaaltı Caddesi'ne paralel 1200 metre boyunca uzanan yaklaşık 160 metre eninde bulunan Atatürk Parkı ile ilgili bugüne kadar çok yazı yazmışımdır. 


Öncelikli olarak park ile ilgili kısa bir hatırlatma yapmak gerekiyor. .. 

Ege ve Akdeniz sahili boyunca varolan parkların turizm adına da değerlendirilmesi için 1980 yılında Turizm Bakanlığı'na devredilmişti. Bakanlığın mülkiyet edinme imkanı olmadığından dolayı da mülkiyet Antalya Defterdarlığı Milli Emlak üzerine tescillenmişti. 

O tarihte parkın bakımı ve ziyaretçilerin günü birlik ihtiyaçlarının karşılanacağı ünitelerin de yapılması gerektiğinden dolayı Antalya Belediyesi'ne 'Turizm Parkı" olarak devredilmişti.  Zaman geçti ve dönemin CHP'li Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul döneminde Akdeniz Üniversitesi'ne parkın yeniden düzenlenmesi için proje hazırlatılmış, ancak belediyenin maddi sıkıntı içinde olmasından dolayı da proje uygulamaya geçememişti. 


Daha sonra göreve gelen AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı...