20 / 05 / 2024

antalyada rafting

antalyada rafting

Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak köyünde bulunan Köprülü Kanyon'da 20 yıl önce başlayan raftinge bugüne kadar yaklaşık 13 milyon turist katıldı, 260 milyon dolara yakın gelir elde edildi...

Köprülü Kanyon’da HES tepki!

TÜRKÎYE'nin en önemli rafting merkezi Köprüçay'da 4 Haziran'dan bu yana devam eden şüpheli balık ölümleriyle ilgili inşası süren HES'i suçlayan çevreciler, balıklar adına mektup yazarak nehre bıraktı.

Antalya Alanya Otoyolu için ÇED süreci başladı!

Türkiye'nin en önemli rafting alanı Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın da bulunduğu 1'inci derece arkeolojik SİT alanı Köprüçay Vadisi'ni 485 metrelik viyadükle geçecek.

Antalyalı raftingciler Düzce Melen Çayı'nda tesis açacak!

Antalya'daki rafting işletmecileri Düzce'de bulunan ve Türkiye'nin en önemli rafting parkuruna sahip Melen Çayı'nda tesis açmak için girişimde bulundu. Yetkililer Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağı ifade ediliyor.

Manavgat Köprüçayı'na HES mi yapılacak?

Her yıl 1 milyon turistin rafting yaptığı Köprüçayı'na HES yapılması vatandaşı ayağa kaldırdı. Her yıl binlerce turistin doğa turlarına çıktığı Manavgat'ın Değirmenözü Mahallesi sakinleri 'Köprüçayı Nehri'ne HES yapılmasın' imza kampanyası başattı.

Termo Teknik EVOMAX’ın satış başarısını Bali’de kutladı!

Termo Teknik, duvar tipi yoğuşmalı kazan EVOMAX’ın satış ve hizmetinde başarılı olan yetkili bayilerini Bali’de ağırladı. Endonezya’nın kumsalları ve tapınakları ile ünlü adası Bali’de gerçekleştirilen gezide rafting ve fil safarisi yapıldı.

Marina için en uygun yer Ordu!

Ayhan Kaymaz, DOKA’nın hazırladığı ve gerçekleştirmeyi düşündüğü ‘marina inşası, iç sularda uygun yerlerde rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi’ projesi için en uygun yerin Ordu olduğunun altını çizdi.

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Antalya'da 53 adet işyeri yapım işi: 15 milyon 201 bin liraya!

Antalya-Varsak Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Antalyada 53 adet işyeri yaptıracak. İhale 17 Mart 2014 tarihinde saat 10:00'da Ankara 'da gerçekleştirilecek...

Muhammet Çayır: Beşkonak Köprülü Kanyonu'nun tanıtımı yapılmıyor!

Kanyon Kültür ve Dayanışma Derneği (BEŞKONDER) Başkanı Muhammet Çayır, Antalya'nın tek alternatif turizm alanı olan Beşkonak Köprülü Kanyonu'nda yıllık bir milyon turistin rafting yaptığını, bu rakamın düşük olduğunu bildirdi.

BEŞKONDER: İyi bir tanıtımla Köprülü Kanyon'da 2 milyon turist rafting yapar!

Beşkonak Köprülü Kanyon Kültür ve Dayanışma Derneği (BEŞKONDER) Başkanı Muhammet Çayır, Antalya'nın tek alternatif turizm alanı olan Beşkonak Köprülü Kanyonu'nda yıllık bir milyon turistin rafting yaptığını belirtti...

Köyceğiz'e çelik köprü inşa edildi!

Köyceğiz'e 50 kilometre mesafede bulunan Cehennem deresi kanyonu üzerine çelik köprü inşa edildi. Bölgede bulunan köylere ulaşım ve rafting turizmi açısından stratejik öneme sahip köprü, yaklaşık 400 bin TL'ye mal oldu.

Rafting'den 260 milyon dolar gelir sağlandı!

Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak köyünde bulunan Köprülü Kanyon'da 20 yıl önce başlayan raftinge bugüne kadar yaklaşık 13 milyon turist katıldı, 260 milyon dolara yakın gelir elde edildi...

Pramerica Real Estate, Terracity Antalya'yı satışa çıkardı!

Perakende devi Best Buydan sonra başka bir ABDli şirket daha Türkiyeden ayrılmaya hazırlanıyor. Haziran ayında Antalyada açılan alışveriş merkezi TerraCitynin ortaklarından ABDli Pramerica Real Estate daha 6 ay geçmeden TerraCityi satışa çıkardı

antalyada rafting Haberi

antalyada rafting




Manavgat ilçesindeki Köprüçay Irmağı yaz aylarında yerli ve yabancı macera tutkunlarının akınına uğruyor. Mayıs ayından kasım ayına kadar bölgede bulunan rafting acenteleri, turistlere 8 kilometrelik parkurda rafting ve su sporu yaptırıyor.



Rafting yapmak isteyen turistler, sabah saatlerinde otellerinden alındıktan sonra gerekli kıyafetleri giyerek rehberler eşliğinde ırmakta rafting yapıyor. Rafting firmaları yemek ve taşıma dahil 10 dolar ile 30 dolar arasında değişen fiyatlarla rafting yaptırıyor. 8 kilometrelik parkuru macera severler yaklaşık 3 saatte tamamlıyor. Bu süre içinde parkurda çeşitli animasyonlar ve su oyunları da yapılıyor. Gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan turistler günün sonunda yeniden otellerine dönüyor.




Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, yaptığı açıklamada, Köprüçay Irmağı'nda raftingin 1990'lı yıllarda

başladığını söyledi.



Bugüne kadar bölgeye 13 milyonun üzerinde turistin rafting ve su...