29 / 04 / 2024

Antalyalı raftingciler Düzce Melen Çayı'nda tesis açacak!

Antalyalı raftingciler Düzce Melen Çayı'nda tesis açacak!

Antalya'daki rafting işletmecileri Düzce'de bulunan ve Türkiye'nin en önemli rafting parkuruna sahip Melen Çayı'nda tesis açmak için girişimde bulundu. Yetkililer Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağı ifade ediliyor.



ANTALYA'DAKİ rafting işletmecileri, Düzce'deki Melen Çayı'nda tesis açmak için başvuru yaptı. Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil yaptığı açıklamada, Cumayeri Dokuzdeğirmen parkurunun Türkiyede önemli bir yere sahip olduğunu ve markalaştığını söyledi. Melen Çayı'nın Antalyadaki rafting işletmecilerinin ilgisini çektiğini aktaran karanfil, "Burası artık marka oldu, iki metropolün arasında. 

Her gün gittikçe artan bir ilgiye sahip olan bir parkur. İşletmeciler burada rafting tesisi açmak için müracaat etmek istediklerini bize ilettiler. Çalışanları da buraya gelerek çalışmak istiyor" dedi. Antalya bölgesinden gelen bir işletmenin nehirde bu yaz faaliyete başladığını söyleyen Karanfil, Düzce Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile görüşen diğer firmaların işletme izinlerinin bu ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. 


50 bin kişi bölgeye çekilecek 


Kentte bir süredir etkili kar yağışı ile Melen Çayı'nın debisinin istedikleri seviyeye yükseldiğini vurgulayan Karanfil, "Hem toprak suya doydu, yükseklerde karlar var. Nehirdeki su seviyesi istediğimiz şekilde gidiyor. Aynı zamanda sezonunda uzun ve heyecanlı olabileceğinin işaretlerini bize gösteriyor. Bu da haliyle bizim yüzümüzü güldürüyor" diye konuştu. Karanfil, geçen yıl nehirde 39 bin 500 kişinin rafting yaptığını aktararak, şöyle dedi: "Bu yıl için hedefimizi 50 bin olarak belirledik. Mevsim şartları hedefimizi rahat yakalayabileceğimizi bize gösterdi. Bu sene kaçırılmayacak bir rafting senesi olacak." 


Milat


Geri Dön